E-paper

Κινηματογράφος

Καιρός

Ζώδια

Κριός

Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος
Λέων Παρθένος Ζυγός Σκορπιός
Τοξότης Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθύες

Έτος Γεγονός
1967 * Επικειμένης της αναθεωρήσεως των διατάξεων του κώδικος φορολογικών στοιχείων επί σκοπώ απλουστεύσεως τούτων, αλλά και εξασφαλίσεως καλλιτέρας παρακολουθήσεως της εφαρμογής αυτών ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Λιζάρδος εζήτησε δι’ εγγράφου του, όπως οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων μελετήσουν και υποβάλλουν εις την αρμοδίαν υπηρεσίαν του υπουργείου των Οικονομικών συγκεκριμένας προτάσεις περί των κατά την κρίσιν των ενδεικνυομένας τροποποιήσεις του κώδικος φορολογικών στοιχείων
1972 Το ορεινό χωριό μαραζώνει και οι κάτοικοι - Αργιθεας, Αγράφων - προβλέπεται ότι στα δέκα προσεχή χρόνια θα συρρεύσουν στις πόλεις σε ποσοστό 50%. Βρισκεται ο πληθυσμός αυτός των ορεινών σε μια τάση φυγής με απροσδιόριστες συνέπειες, στο τέλος του αιώνα αυτού. Το ορεινό χωριό το πρόσεξε η Πολιτεια στα τελευταία πέντε χρόνια, κατόρθωσε να λύσει όλα σχεδον τα βασικά του προβλήματα - ιατρική περίθαλψη, σχολεία, ύδρευση, συγκοινωνία, ακόμη και έργα εξωραϊστικά - κι έκανε ασυγκρίτως πιο άνετη κι ανθρώπινη τη ζωή σε σύγκριση και με το προσφατο παρελθόν. Στο μεταξύ όμως οι πολεις ανεπτύχθησαν πολλαπλάσια και τα μέσα ενημερώσεως που έφθασαν και στα κατσάβραχα, έκαναν πιο χτυπητή την αντίθεση πόλεων - ορεινών χωριών για να μεταβληθούν οι πρώτες σε ισχυρούς μαγνήτες και πόλους έλξεως. Οι αλλαγές βαθύτατες στην ελληνική ύπαιθρο - φράφει σε πρόσφατη έρευνά του ο κ. Νέτας - προηγούνται των προγραμματισμών γιΆ αυτό και η θεραπεία κάθε κακού δεν είναι ποτέ προληπτική». Την περιφέρεια Θεσσαλίας, που συγκεντρώνει το 1/10 του πληθυσμού της χώρας, περίπου 879.000 κατοίκους το μακροχρόνιο περιφερειακό και χωροταξικό περιφερειακό πρόγραμμα για την περίοδο 1972 - 1985, της «Υπηρεσίας Συντονισμού Αναπτύξεως» με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία και την διαμορφωμένη ήδη κατάσταση, χωρίζει σε τρείς κατηγορίες ζωνών αναπτύξεως.
1974 Ο Δήμος Παλαμά εζήτησε από το αρμόδιον υπουργείον την αποστολήν υδροσωλήνων διά την κάλυψιν του έργου επέκταης δικτύου υδρεύσεως δαπάνης 350 χιλ. Ηρχισαν αι εργασίαι εκτελέσεως του έργου κατασκευής φράγματος προς άρδευσιν πλησίον γεφύρας «Σταυρού» προϋπολογισμού δαπάνης 50 χιλ. Επίσης ήρχισαν αι εργασίαι κατασκευής αρδευτικής τάφρου και φράγματος εκτροπής δαπάνης 50 χιλ. Ο Δήμος Παλαμά τελεί εν αναμονή εκπονήσεως των σχετικών μελετών διά την αποπεράτωσιν των υπονόμων προϋπολογισμού δαπάνης 400 χιλ. διαμορφώσεως του κοιμητηρίου, συνδέσεως του εξωτερικού δικτύου υδρεύσεως του συνδέσμου Τιτανίου κ.λπ. Εξ άλλου υπό του Δήμου Σοφάδων ολοκληρώθη τον παρελθόντα Μάϊον η μεταφορά διΆ αυτοκτινήτων του Δήμου 100 και πλέον κυβ. μ. αμμοχαλίκου προς συντήρησιν οδικού δικτύου της πόλεως. Ο Δήμος προέβη εις την δημοπράτησιν του έργου επεκτάσεως του εσωτερικού δικτύου υδρεύσεως.
«« 13 / 6 / 2017 »»

Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Πρωτοσέλιδο

Ατζέντα
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Χρήσιμα

Σαν σήμερα (13/6)
Τοπικά
1974 : Ο Δήμος Παλαμά εζήτησε από το αρμόδιον υπουργείον την αποστολήν υδροσωλήνων διά την κάλυψιν του έργου επέκταης δικτύου υδρεύσεως δαπάνης 350 χιλ. Ηρχισαν αι εργασίαι εκτελέσεως του έργου κατασκευής φράγματος προς άρδευσιν πλησίον γεφύρας «Σταυρού» προϋπολογισμού δαπάνης 50 χιλ. Επίσης ήρχισαν αι εργασίαι κατασκευής αρδευτικής τάφρου και φράγματος εκτροπής δαπάνης 50 χιλ. Ο Δήμος Παλαμά τελεί εν αναμονή εκπονήσεως των σχετικών μελετών διά την αποπεράτωσιν των υπονόμων προϋπολογισμού δαπάνης 400 χιλ. διαμορφώσεως του κοιμητηρίου, συνδέσεως του εξωτερικού δικτύου υδρεύσεως του συνδέσμου Τιτανίου κ.λπ. Εξ άλλου υπό του Δήμου Σοφάδων ολοκληρώθη τον παρελθόντα Μάϊον η μεταφορά διΆ αυτοκτινήτων του Δήμου 100 και πλέον κυβ. μ. αμμοχαλίκου προς συντήρησιν οδικού δικτύου της πόλεως. Ο Δήμος προέβη εις την δημοπράτησιν του έργου επεκτάσεως του εσωτερικού δικτύου υδρεύσεως.
1972 : Το ορεινό χωριό μαραζώνει και οι κάτοικοι - Αργιθεας, Αγράφων - προβλέπεται ότι στα δέκα προσεχή χρόνια θα συρρεύσουν στις πόλεις σε ποσοστό 50%. Βρισκεται ο πληθυσμός αυτός των ορεινών σε μια τάση φυγής με απροσδιόριστες συνέπειες, στο τέλος του αιώνα αυτού. Το ορεινό χωριό το πρόσεξε η Πολιτεια στα τελευταία πέντε χρόνια, κατόρθωσε να λύσει όλα σχεδον τα βασικά του προβλήματα - ιατρική περίθαλψη, σχολεία, ύδρευση, συγκοινωνία, ακόμη και έργα εξωραϊστικά - κι έκανε ασυγκρίτως πιο άνετη κι ανθρώπινη τη ζωή σε σύγκριση και με το προσφατο παρελθόν. Στο μεταξύ όμως οι πολεις ανεπτύχθησαν πολλαπλάσια και τα μέσα ενημερώσεως που έφθασαν και στα κατσάβραχα, έκαναν πιο χτυπητή την αντίθεση πόλεων - ορεινών χωριών για να μεταβληθούν οι πρώτες σε ισχυρούς μαγνήτες και πόλους έλξεως. Οι αλλαγές βαθύτατες στην ελληνική ύπαιθρο - φράφει σε πρόσφατη έρευνά του ο κ. Νέτας - προηγούνται των προγραμματισμών γιΆ αυτό και η θεραπεία κάθε κακού δεν είναι ποτέ προληπτική». Την περιφέρεια Θεσσαλίας, που συγκεντρώνει το 1/10 του πληθυσμού της χώρας, περίπου 879.000 κατοίκους το μακροχρόνιο περιφερειακό και χωροταξικό περιφερειακό πρόγραμμα για την περίοδο 1972 - 1985, της «Υπηρεσίας Συντονισμού Αναπτύξεως» με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία και την διαμορφωμένη ήδη κατάσταση, χωρίζει σε τρείς κατηγορίες ζωνών αναπτύξεως.
Εθνικά - Διεθνή
1967 : * Επικειμένης της αναθεωρήσεως των διατάξεων του κώδικος φορολογικών στοιχείων επί σκοπώ απλουστεύσεως τούτων, αλλά και εξασφαλίσεως καλλιτέρας παρακολουθήσεως της εφαρμογής αυτών ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Λιζάρδος εζήτησε δι’ εγγράφου του, όπως οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων μελετήσουν και υποβάλλουν εις την αρμοδίαν υπηρεσίαν του υπουργείου των Οικονομικών συγκεκριμένας προτάσεις περί των κατά την κρίσιν των ενδεικνυομένας τροποποιήσεις του κώδικος φορολογικών στοιχείων

Δημοσκόπιση

Σήμερα Γιορτάζουν
Καμία εορτή