E-paper

Κινηματογράφος

Καιρός

Ζώδια

Κριός

Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος
Λέων Παρθένος Ζυγός Σκορπιός
Τοξότης Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθύες

Έτος Γεγονός
1966 Το συμβούλιον του Νομαρχιακού Ταμείου κατά την χθεσινήν του συνεδρίασιν απεφάσισε την χρηματοδότησιν του έργου υδρεύσεως πόλεως Σοφάδων ενταγμένου εις το πρόγραμμα κοινωφελών έργων έτους 1965.
1969 Η Επιτροπή Συντονισμού Οικονομικής Πολιτικής εις συνεδρίασίν της υπό την προεδρίαν του υπουργού Συντονισμού κ. Μακαρέζουν ενέκρινεν, όπως ανατεθή υπό του υπουργείου Δημοσίων Εργων η εκπόνησις πλήρους τεχνικής εκθέσεως ως και μελέτης οικονομικής σκοπιμότητος επί της δυνατότητος εκτροπής μέρους των υδάτων του άνω ρου του Αχελώου προς την Θεσσαλίαν διά την εξασφάλισιν της αρδεύσεως μεγάλων εκτάσεων της περιοχής αυτής και την εκμετάλλευσιν της δημιουργηθησομένης υδατοπτώσεως διά την παραγωγήν ηλεκτρικής ενεργείας.
1970 Δια μίαν ακόμη φοράν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με την έγκαιρον επέμβασίν της διέσωσεν από βεβαίαν καταστροφήν εκ πυρκαϊάς εμπόρευμα και ακίνητον συνολικής αξίας εκατοντάδων χιλιάδων. Η πυρκαϊά εξερράγη τας πρώτας μεταμεσημβρινάς ώρας χθές εις το παντοπωλείον του Αριστ. Διαμαντή εις Μελισσοχώριον. Το πυρ προήλθεν από ανάφλεξιν γκαζέρας. Η Πυροσβεστική ειδοποιηθείσα κατέφθασε εγκαίρως και εντός συντόμου χρονικού διαστήματος ενετόπισε και τελικώς κατέσβησε το πυρ. Αι ζημίαι υπολογίζονται εις 3 χιλ. δραχμάς, ενώ η διασωθείσα περιουσία εις 400 χιλ.
1971 Χαροπαλεύει εις κλινικήν από το πρωί χθές ο Κ.Γ. ηλεκτροτεχνίτης ετών 46. Ανύποπτος και ενώ ευρίσκετο ακόμη επί ποδηλάτου εν στάσει εδέχθη εκ των όπισθεν την επίθεσιν δια μαχαιριδίου του συμπεθέρου του Η.Μ. ετών 51 εμπόρου εγχωρίων προϊόντων. Ο Μ. κατάφερε διαδοχικώς αλλεπάλληλα πλήγματα κατά του Κ.Γ. τον οποίον ακινητοποίησε προηγουμένως δια λαβής (κεφαλοκλείδι). Ο Κ.Γ. πληρεξούσιος του γυναικαδέλφου του είχε μεταβή εις την επί της οδού Κουμουνδούρου (πρώην Υγ. Κέντρον) οικίαν ιδιοκτησίας του πρώτου προκειμένου να επιβλέψη εις την έναρξιν εργασιών κατεδαφίσεως του ανήκοντος εις τούτον τμήματος προς ανέγερσιν νέας. Ο ιδιοκτήτης - και δράστης - του ετέρου τμήματος Η.Μ. μόλις αντελήφθη το θύμα ερχόμενον επί ποδηλάτου και ενώ είχε σταματήσει εις το απέναναντι πεζοδρόμιον επετέθη αιφνιδίως εκ των νώτων και του κατέφερε επτά πλήγματα με ευμεγέθη σουγιά εις την αριστεράν θωρακικήν χώραν. Το θύμα κατέρρευσεν αιμώζον από τα αλλεπάλληλα πλήγματα διεκομίσθη δε εις κλινικήν κ. Τσούτσου - Τσώνου όπου και νοσηλεύεται. Η κατάστασίς του εσημείωσε αργά το απόγευμα κάποιαν βελτίωσιν εις τόσον δεν διέφυγεν ακόμη τον κίνδυνον. Ο δράστης συλληφθείς απεστάλη μετά της σχηματισθείσης δικογραφίας εις τον κ. Εισαγγελέα. Προανακρίσεων επελήφθη ο Αστυνόμος κ. Γ. Αργύρης.
1974 Υπό του Γραφείου Θήρας του Δασαρχείου Καρδίτσης ανακοινώνεται ότι την 19ην τρέχοντος μηνός Ιουνίου ημέραν Τετάρτην και ώραν 9ην π.μ. θα λάβη χώραν εις τα Γραφεία του Δασαρχείου η παραλαβή τεκμηρίων επιβλαβών θηραμάτων.
1975 Καλούνται και εφέτος οι καπνοκαλλιεργηταί να υποβάλουν όπως και κατά το παρελθόν δηλώσεις διά τας τροποποιήσεις της καπνοκαλλιεργείας των, επί του ειδικού εντύπου, που χορηγούν οι Εφορίες Καπνού. Μετά την υποβολή των δηλώσεων τούτων από τους παραγωγούς θα ακολουθήσει έλεγχος από τις εφορίες, που θα διενεργηθεί με επιτόπιο μετάβαση των υπαλλήλων κατά το διάστημα μεταξύ 20ης Ιουνίου και 31ης Ιουλίου. Σχετικώς με τα ανωτέρω υπό του υπουργείου Οικονομικών εκοινοποιήθη ειδική εγκύκλιος εις την οποίαν εκτός των ανωτέρω τονίζεται ότι κατά τον έλεγχο πρέπει να επιδεικνύεται υπό των υπαλλήλων κατανόηση και ελαστικότης ώστε να μην αποτελέσει αυτός (ο έλεγχος) ανασταλτικό παράγοντα της προσπαθείας αυξήσεως της καλλιεργείας και παραγωγής καπνών.
«« 18 / 6 / 2017 »»

Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Πρωτοσέλιδο

Ατζέντα
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Χρήσιμα

Σαν σήμερα (18/6)
Τοπικά
1975 : Καλούνται και εφέτος οι καπνοκαλλιεργηταί να υποβάλουν όπως και κατά το παρελθόν δηλώσεις διά τας τροποποιήσεις της καπνοκαλλιεργείας των, επί του ειδικού εντύπου, που χορηγούν οι Εφορίες Καπνού. Μετά την υποβολή των δηλώσεων τούτων από τους παραγωγούς θα ακολουθήσει έλεγχος από τις εφορίες, που θα διενεργηθεί με επιτόπιο μετάβαση των υπαλλήλων κατά το διάστημα μεταξύ 20ης Ιουνίου και 31ης Ιουλίου. Σχετικώς με τα ανωτέρω υπό του υπουργείου Οικονομικών εκοινοποιήθη ειδική εγκύκλιος εις την οποίαν εκτός των ανωτέρω τονίζεται ότι κατά τον έλεγχο πρέπει να επιδεικνύεται υπό των υπαλλήλων κατανόηση και ελαστικότης ώστε να μην αποτελέσει αυτός (ο έλεγχος) ανασταλτικό παράγοντα της προσπαθείας αυξήσεως της καλλιεργείας και παραγωγής καπνών.
1974 : Υπό του Γραφείου Θήρας του Δασαρχείου Καρδίτσης ανακοινώνεται ότι την 19ην τρέχοντος μηνός Ιουνίου ημέραν Τετάρτην και ώραν 9ην π.μ. θα λάβη χώραν εις τα Γραφεία του Δασαρχείου η παραλαβή τεκμηρίων επιβλαβών θηραμάτων.
1971 : Χαροπαλεύει εις κλινικήν από το πρωί χθές ο Κ.Γ. ηλεκτροτεχνίτης ετών 46. Ανύποπτος και ενώ ευρίσκετο ακόμη επί ποδηλάτου εν στάσει εδέχθη εκ των όπισθεν την επίθεσιν δια μαχαιριδίου του συμπεθέρου του Η.Μ. ετών 51 εμπόρου εγχωρίων προϊόντων. Ο Μ. κατάφερε διαδοχικώς αλλεπάλληλα πλήγματα κατά του Κ.Γ. τον οποίον ακινητοποίησε προηγουμένως δια λαβής (κεφαλοκλείδι). Ο Κ.Γ. πληρεξούσιος του γυναικαδέλφου του είχε μεταβή εις την επί της οδού Κουμουνδούρου (πρώην Υγ. Κέντρον) οικίαν ιδιοκτησίας του πρώτου προκειμένου να επιβλέψη εις την έναρξιν εργασιών κατεδαφίσεως του ανήκοντος εις τούτον τμήματος προς ανέγερσιν νέας. Ο ιδιοκτήτης - και δράστης - του ετέρου τμήματος Η.Μ. μόλις αντελήφθη το θύμα ερχόμενον επί ποδηλάτου και ενώ είχε σταματήσει εις το απέναναντι πεζοδρόμιον επετέθη αιφνιδίως εκ των νώτων και του κατέφερε επτά πλήγματα με ευμεγέθη σουγιά εις την αριστεράν θωρακικήν χώραν. Το θύμα κατέρρευσεν αιμώζον από τα αλλεπάλληλα πλήγματα διεκομίσθη δε εις κλινικήν κ. Τσούτσου - Τσώνου όπου και νοσηλεύεται. Η κατάστασίς του εσημείωσε αργά το απόγευμα κάποιαν βελτίωσιν εις τόσον δεν διέφυγεν ακόμη τον κίνδυνον. Ο δράστης συλληφθείς απεστάλη μετά της σχηματισθείσης δικογραφίας εις τον κ. Εισαγγελέα. Προανακρίσεων επελήφθη ο Αστυνόμος κ. Γ. Αργύρης.
1970 : Δια μίαν ακόμη φοράν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με την έγκαιρον επέμβασίν της διέσωσεν από βεβαίαν καταστροφήν εκ πυρκαϊάς εμπόρευμα και ακίνητον συνολικής αξίας εκατοντάδων χιλιάδων. Η πυρκαϊά εξερράγη τας πρώτας μεταμεσημβρινάς ώρας χθές εις το παντοπωλείον του Αριστ. Διαμαντή εις Μελισσοχώριον. Το πυρ προήλθεν από ανάφλεξιν γκαζέρας. Η Πυροσβεστική ειδοποιηθείσα κατέφθασε εγκαίρως και εντός συντόμου χρονικού διαστήματος ενετόπισε και τελικώς κατέσβησε το πυρ. Αι ζημίαι υπολογίζονται εις 3 χιλ. δραχμάς, ενώ η διασωθείσα περιουσία εις 400 χιλ.
1969 : Η Επιτροπή Συντονισμού Οικονομικής Πολιτικής εις συνεδρίασίν της υπό την προεδρίαν του υπουργού Συντονισμού κ. Μακαρέζουν ενέκρινεν, όπως ανατεθή υπό του υπουργείου Δημοσίων Εργων η εκπόνησις πλήρους τεχνικής εκθέσεως ως και μελέτης οικονομικής σκοπιμότητος επί της δυνατότητος εκτροπής μέρους των υδάτων του άνω ρου του Αχελώου προς την Θεσσαλίαν διά την εξασφάλισιν της αρδεύσεως μεγάλων εκτάσεων της περιοχής αυτής και την εκμετάλλευσιν της δημιουργηθησομένης υδατοπτώσεως διά την παραγωγήν ηλεκτρικής ενεργείας.
1966 : Το συμβούλιον του Νομαρχιακού Ταμείου κατά την χθεσινήν του συνεδρίασιν απεφάσισε την χρηματοδότησιν του έργου υδρεύσεως πόλεως Σοφάδων ενταγμένου εις το πρόγραμμα κοινωφελών έργων έτους 1965.

Δημοσκόπιση

Σήμερα Γιορτάζουν
Καμία εορτή