Έναν «Γολγοθά» έχει να διανύσει η Αναγέννηση εκεί που την οδήγησαν…

H αγωνία για το αν η Αναγέννηση θα καταφέρει ν’ απεγκλωβιστεί από το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα διαρκέσει κάμποσο διάστημα μέχρι να μάθουμε ποιες θα είναι οι αποφάσεις για την ολοκλήρωση της σεζόν…
Καταρχήν θα πρέπει ν’ αποκλειστεί το ενδεχόμενο επιστροφής στη δράση για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, άρα οι θέσεις της ανόδου και του υποβιβασμού θα κριθούν μέσω των αποφάσεων…
Τελευταία και μετά την κατάθεση της τροπολογίας στη βουλή από τον υφυπουργό Αθλητισμού, ανοιξε η συζήτηση για τις επικείμενες αναδιαρθρώσεις και φουντώνουν τα σενάρια που κάνουν λόγο για άνοδο δύο ομάδων από την Α’ Ερασιτεχνική, γεγονός που θα εξυπηρετήσει και την Αναγέννηση που μόλις διακόπηκε το πρωτάθλημα ήταν στη δεύτερη θέση της βαθμολογικής κατάταξης…

Θα ήταν πραγματικά οδυνηρό οι “κιτρινόμαυροι” να μείνουν στο “ψυγείο” άλλη μια αγωνιστική περίοδο και να μην πάρουν την άνοδο από τα τοπικά.
Αυτό βεβαίως ακόμη κι αν συμβεί δεν σημαίνει ότι επιστρέφουν με μιας στο προσκήνιο.
Θ’ ανέβουν (αν δεν έχουμε καμια δυσάρεστη έκπληξη και γι’ αυτό όπως γράψαμε προσφάτως οι διοικούντες την ομάδα θα πρέπει να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση), σε ένα πρωτάθλημα που ουσιαστικά θα είναι περιφερειακό Θεσσαλίας! Αν μάλιστα έχουμε και αύξηση των ομίλων θα πρόκειται για την παλιά Δ’ Εθνική.
Αυτή η κατηγορία ήταν ο “πάτος” της Αναγέννησης τα προηγούμενα χρόνια. Επεσε σ’ αυτή το 1981 (εθνική ερασιτεχνική), το 2000 και το 2010. Ουδέποτε έζησε την εμπειρία του υποβιβασμού μέσω απόσυρσης μάλιστα από την αγωνιστική δράση στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, κάτι που το “πέτυχαν” όσοι τη διοίκησαν την περσινή σεζόν! Κατέγραψαν έτσι μοναδικές αρνητικές επιδόσεις στα χρονικά!

ΕΝΑΝ ΓΟΛΓΟΘΑ…
Για να βγει, λοιπόν, από το σκοτεινό τούνελ στο οποίο την έριξαν η ομάδα (αν και εφόσον βεβαίως η καθημερινότητά μας αποκτήσει ξανά τους γνωστούς ρυθμούς), έχει μπροστά της να διανύσει έναν Γολγοθά!
Για να ξαναδούμε την ομάδα στο επίπεδο που βρισκόταν μόλις πριν δύο χρόνια, στον χάρτη δηλαδή του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα χρειαστούν πολλά. Ο χρονικός ορίζοντας που θα συμβεί αυτό τούτη την ώρα είναι αδύνατον να προσδιοριστεί.
Όλα θα εξαρτηθούν από τη στήριξη που θα έχει από τον τρόπο που θα οργανωθεί την επόμενη μέρα σε περίπτωση που όντως φύγει από τα τοπικά, αλλά και απο την γενικότερη συγκυρία του αθλητισμού στη χώρα.

Exit mobile version