Ένταξη γεφυρών στο «πακέτο» έργων αποκατάστασης του Υπ. Υποδομών ζητά ο Δήμος Καρδίτσας

Τί γίνεται με τις αυτοψίες και τα επιδόματα

Να συμπεριληφθούν ορισμένες αποκαταστάσεις γεφυρών στο πακέτο των έργων που προωθεί το Υπουργείο Υποδομών για τις δομές που επλήγησαν από τον «Ιανό», ζητά με επιστολή του ο Δήμος Καρδίτσας.
Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Βασίλη Κρανιά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε ότι ο Δήμος έχει αποτελεί σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο. Το Υπ. Υποδομών (όπως έγραψε στο χθεσινό φύλλο ο «Νέος Αγών» προωθεί τις διαδικασίες δημοπράτησης του «πακέτου» έργων ύψους 143 εκ ευρώ, το οποίο αφορά την αποκατάσταση των υποδομών στους Δήμους Καρδίτσας, Αργιθέας και Μουζακίου.
Καλεί το υπουργεί να συμπεριλάβει στα έργα κάποιες γέφυρες που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου. Πρόκειται μεταξύ άλλων για τις γέφυρες στο Καλλιφώνι, το Ζαΐμι, την Απιδιά, τη Μυρίνη και κάποιες άλλες άλλες πεζογέφυρες.
Αυτοψίες και επιδόματα
Απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι έχει διενεργηθεί το 95% των αυτοψιών σε χώρους οικιών που πλημμύρισαν, ενώ ολοκληρώθηκε η καταβολή των επιδομάτων διαβίωσης στους δημότες που επλήγησαν οι οικίες τους. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν εκκρεμείς αποφάσεις για τους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς πολίτες έχουν προχωρήσει σε ενστάσεις και θα πρέπει να γίνουν εκ νέου αυτοψίες. Πολύ σύντομα, εκτίμησε, θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των αυτοψιών και της πληρωμής των επιδομάτων.
Κατεδαφιστέα
Σε ότι αφορά τα ακατάλληλα σπίτια, επισήμανε ότι το υπουργείο αρνήθηκε την πρόταση του Δήμου για εκταμίευση ποσού από τα κονδύλια που δόθηκαν για τον «Ιανό» στο Δήμο, με σκοπό την κατεδάφισή τους. «Διαφωνούμε με τη συγκεκριμένη απόφαση» ανέφερε διευκρινιστικά.

Σεισμός

Επίσης απαντώντας στο θέμα του ελέγχου της στατικότητας των σχολείων μετά τους σεισμούς στην Ελασσόνα, ο κ. Τσιάκος σημείωσε ότι κλιμάκιο των ΚΤΥΠ προχώρησε σε αυτοψία των σχολικών κτιρίων. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα επισήμανε και πρόσθεσε ότι ο Δήμος αναμένει έγγραφη αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί.

Exit mobile version