Ανάστατοι δεκάδες κτηνοτρόφοι στο Νομό Καρδίτσας

•Έμειναν απλήρωτοι από τις συνδεδεμένες ζωικού κεφαλαίου

Μικρότερη συνδεδεμένη ενίσχυση ή και καθόλου, έλαβαν δεκάδες Καρδιτσιώτες κτηνοτρόφοι και αιγοπροβατορόφοι στο Νομό Καρδίτσας, αλλά και γενικότερα σε όλη τη χώρα. Το ζήτημα που έχει προκύψει επιβεβαίωσε στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Παλαμά και ευρύτερης περιοχής, αλλά και αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας κτηνοτροφών Θεσσαλίας για το Ν. Καρδίτσας, κ. Φώτης Πατούνης.

«Για πρώτη φορά φέτος σε όσους είχαν απόκλιση πάνω από το 20% της παραγωγής γάλακτος σε σχέση με τα επιλέξιμα ζώα που δηλώθηκαν στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης, δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις αλλά βγήκαν εντελώς από το σύστημα και δεν πληρώθηκαν καθόλου» δήλωσε ο κ. Πατούνης και κάλεσε το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει το θέμα. Το θέμα με την προβληματική πληρωμή των συνδεδεμένων ζωικών, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, μετά τις έντονες αντιδράσεις (παραγωγών, φορέων κ.λπ.).

Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προγραμματίζει να γίνει διορθωτική πληρωμή το επόμενο διάστημα, ώστε να αρθούν εξ ολοκλήρου οι αδικίες. Για να γίνει αυτό εφικτό, οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι θα κληθούν σε διοικητικές πράξεις.

Exit mobile version