Ανοίγουν όλα εκτός από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα!!!

Στις 30 Απριλίου η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επιβεβαιώνοντας τους φόβους και τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει από το Μάρτιο, αποφάσισε τη λήξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων με πρόφαση την πανδημία του κορωνοϊού, χωρίς να λάβει υπόψιν τις αδικίες και την αλλοίωση των διοργανώσεων, αναδεικνύοντας πρωταθλήτριες τις ομάδες που έτυχε εκείνο το διάστημα να βρίσκονται στην πρώτη θέση!

Από την πρώτη στιγμή είχαμε σχολιάσει αρνητικά αυτή την απόφαση καθώς πέρα απο το γεγονός οτι δημιούργησε όλες αυτές τις αδικίες και τα προβλήματα υπήρξε όπως αποδεικνύεται και πολύ βιαστική. Βιαστική και εντελώς άστοχη καθώς θα μπορούσαν να υπάρξουν άλλες εναλλακτικές που θα απέδιδαν δικαιοσύνη στην λήξη των πρωταθλημάτων. Παράδειγμα να ολοκληρώνονταν οι εναπομείνασσες αγωνιστικές ακόμη και το Σεπτέμβριο, λίγο πριν την έναρξη της νέας σεζόν!

Θα έχανε η βενετιά βελόνι δηλαδή αν γινόταν αυτό η θ’ ανατρέπονταν ο… παροιμιώδης και ξακουστός, σε όλο τον κόσμο, προγραμματισμός του Ελληνικού ποδοσφαίρου;
Ας είμαστε σοβαροί! Οι ιθύνοντες πήραν αυτή την απόφαση στο “πόδι” γιατί απλούστατα ο καημός τους δεν ήταν το πως θα ολοκληρωθούν ανώδυνα και χωρίς στρεβλώσεις τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα αλλά τι θα γίνει με τις… επερχόμενες εκλογές! Εκεί εστιάζεται όλο το ενδιαφέρον τους!

Το πόσο άστοχη υπήρξε αυτή η απόφαση θα αποδειχθεί, πιστεύουμε, με εκκωφαντικό τρόπο τις επόμενες εβδομάδες. Οπως είναι γνωστό η ζωή επανέρχεται σταδιακά στους ρυθμούς που επικρατούσαν προ της… κορωνοϊάδας (χωρίς μάλιστα να έχει αλλάξει κάτι θεαματικό στον τρόπο αντιμετώπισης του ιού, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση) και όλα επαναρχίζουν!

Όταν, λοιπόν, θα έχουν ανοίξει όλα (σήμερα ανοίγουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και επιτρέπονται οι προπονήσεις!), ο κόσμος θα είναι έξω και θα επανεκκινήσει και η super league, τότε θα φαίνεται ακόμη πιο γελοίο ότι τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα διακόπηκαν με αυτό τον τρόπο για την… προστασία της δημόσιας υγείας!!! Τεράστια, φυσικά, εδώ είναι η ευθύνη των Ενώσεων που ουσιαστικά απαρτίζουν την ΕΠΟ, οι οποίες μάλλον απαλλάχηκαν πίσω απ’ αυτή την απόφαση δια της μεθόδου του… Πόντιου Πιλάτου, ενώ θα μπορούσαν να προτείνουν και να απαιτήσουν μια πιο δίκαιη διαδικασία ολοκλήρωσης της σεζόν.

Κι αυτές όμως προφανώς θα έχουν το μυαλό τους στις… εκλογές!
Θ.Κ.

Exit mobile version