Από τμήμα… τσιρλίντερς έγινε κανονική ομάδα με κανονικούς παίκτες!

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Έχουμε να μιλήσουμε για μπάλα στην δραστηριότητα της Αναγέννησης κανα δυο – τρία χρόνια! Ξεχάσαμε ότι πρόκειται για ομάδα ποδοσφαίρου αφού κάποια στιγμή την είχαν καταντήσει… τμήμα τσιρλίντερς και μπαλάκι του τζόκερ σε κληρωτίδα της ΕΠΣΚ!
Επιτέλους ασχολούμαστε με το αγωνιστικό! Επιτέλους παρακολουθούμε ένα ματς ή πληροφορούμαστε ένα αποτέλεσμα χωρίς να χρειαστεί να κλείσουμε τα μάτια και τ’ αυτιά μας φοβούμενοι για το τι θα δούμε και το τι θ’ ακούσουμε σε αποτέλεσμα!

Έπαιρνες περσι τηλέφωνο στην Καλαμπάκα να πληροφορηθείς για το φιλικό με τα Μετέωρα, άκουγες το αποτέλεσμα (4-0) και σου ρχονταν… κόλπος! Ξαναρωτούσες αμφισβητώντας την πληροφορία: “Πόσο ήρθε ρε παιδιά, μην παίζετε με τον πόνο μας!” “Δυστυχώς, φιλαράκι, έτσι ακριβώς τόσο είναι το σκόρ, 4-0”!
Άλλα πέντε (5-0) φάγαμε στο πρωτάθλημα – ναυάγιο του αιώνα! Οσοι δε είχαν την ατυχία να παρακολουθούν από κοντά τα παιχνίδια (μιλάμε γι’ αυτούς που γνωρίζουν πέντε δράμια ποδόσφαιρο κι όχι για εκείνους που είναι μαλωμένοι με τη μπάλα!) κινδύνευαν με νευρικό κλωνισμό!

Όπως ήταν επόμενο, οι περισσότεροι για να διατηρήσουν την ψυχική τους ισορροπία και την υγεία τους, αποχώρησαν από το γήπεδο!
Δεn μπορούσαν να διανοηθούν ότι αυτό που έβλεπαν ήταν η Αναγέννηση! Και είχαν δίκιο. Πουθενά δεν υπήρχε Αναγέννηση σε εκείνο το συνοθύλευμα! Πουθενά δεν υπήρχε κάτι που να θύμιζε ότι επρόκειτο για ποδοσφαιρική ομάδα.
Μετά, λοιπόν, από πολύ καιρό, αρχίζουμε να κουβεντιάζουμε για μπάλα! Για κανονικούς ποδοσφαιριστές και για κανονικούς προπονητές! Αυτό το καταλαβαίνει κανείς όχι μόνο από την εικόνα των τριών φιλικών αγώνων, αλλά και απο τις καθημερινές προπονήσεις!

Ακόμη και το προχθεσινό σκορ στη Φήκη Τρικάλων λειτούργησε στην ψυχολογία των φιλάθλων ευεργετικά! Ας λένε οι καθ’ υλην αρμόδιοι (και σωστά) ότι δεν έχουν σημασία τα αποτελέσματα στα φιλικά! Μας έφτιαξε τη διάθεση αυτό το 0-3 που θα μπορούσε να είναι και 0-5…
ΝΑ σας θυμίσω ότι είναι το ΠΡΩΤΟ νικηφόρο αποτέλεσμα σε επίπεδο Εθνικών Κατηγοριών ύστερα από 2,5 ΧΡΟΝΙΑ!!! Ναι, καλά διαβάσατε! Από τη Β’ εθνική έχει να κερδίσει επίσημο ή φιλικό μάτς η Αναγέννηση!

Από τις 18 Μαϊου του 2018 και το 3-2 επί του Εργοτέλη στο Στάδιο! Από τότε δεν έχει καταγράψει νίκη επι ομάδας που αγωνίζονταν σε εθνικές κατηγορίες, αλλα μόνον ήττες και… μία ισοπαλία!!!
Απίστευτο; Κι όμως είναι αληθινό! Δεν υπάρχει προηγούμενο στα χρονικά με τέτοιες επιδόσεις! Πως, λοιπόν, να μην χαρούμε όταν ακούσαμε το αποτέλεσμα από το προχθεσινό φιλικό; Γέλασε λίγο το φαρμακωμένο χειλάκι μας!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

To φασιστικό και σκοταδιστικό κράτος του Ερντογάν που έχει τη μισή Τουρκία στη φυλακή και στην εξορία, συνεχίζει τα νταλαβέρια του! Που θα βγάλει αυτή η ιστορία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει…

Κατατρομοκράτηση
Το σκοτάδι πάντως στη γείτονα αυτό το διάστημα είναι πολύ πηχτό! Ολος ο κόσμος της διανόησης, προοδευτικοί και σοβαροί άνθρωποι βρίσκονται υπό διωγμό μ’ αποτέλεσμα να επικρατεί ένα κλίμα κατατρομοκράτησης και σε εκατομμύρια άλλους που αποσύρονται στη γωνία τους φοβισμένοι!

Εκρηκτικός συνδυασμός!
Το αποτέλεσμα είναι να κυριαρχούν οι… μαντήλες παντού! Μαντήλα, εθνικισμός και φανατίλα! Εκρηκτικός συνδυασμός για να γίνει… λαμπαδοκούρνιαχτος όπως το διδάσκει η ιστορία! Και μέσα σ’ ολα αυτά “πιράνχας” που φυσικά βολεύονται και ενθαρρύνουν το σκοτάδι και τη διαίρεση των ανθρώπων που υπό κανονικές (ανθρώπινες δηλαδή) συνθήκες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα!

Γνωρίζουμε…
Κι αν γίνει λαμπαδοκούρνιαχτος, γνωρίζουμε όλοι ποιοι θα την πληρώσουν. Ποιοι θα γίνουν τροφή για τα κανόνια των πετρελαιάδων και των οπλοβιομηχάνων και σε ποιους θα καταθέτουν… στεφάνια οι “επίσημες αρχές” του μέλλοντος!

Εκατομμύρια…
Κι αν σκεφτείς πως κατορθώνουν οι ελάχιστοι να κουμαντάρουν εκατομμύρια ποτίζοντάς τους με φόβο, αμορφωσιά και φανατισμό, σου ρχεται το ποιημα του Βάρναλη: “Αιντε θύμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο…”

«Ελα μωρέ με χωριό παίζαμε…»

To διαβάσαμε κι αυτό! “Ελα μωρέ, με τη Φήκη παίζαμε, δηλαδή με χωριό…”! Εδώ γελάμε!  Γελάμε πολύ δηλαδή διότι μόνο έτσι μπορεί ν’ αντιμετωπίσεις το “τουφέκισμα”! Παίζαμε με χωριό λέει ο παλίκαρος! Ενώ πριν λίγο καιρό παίζαμε στο… Τσάμπιονς Λίγκ και στο ΟΥΕΦΑ με την Παρι Σεν Ζερμέν και τη Μπάγερν!  Ούτε δυο – τρείς μήνες δεν πέρασαν και… ξέχασαμε! Ξεχάσαμε το “Χ” με τη Ματαράγκα, τη δεύτερη θέση στο τοπικό, τις κατραπακιές από τα Θεσσαλικά περίχωρα στη Γ’ Εθνική! Ξεχάσαμε ότι συμμετείχαμε στις κληρώσεις του… Σφήκα κι όχι του Ινφαντίνο και μάλιστα τραβούσαμε και το λάθος μπαλάκι!  Αμνησία Καρδιτσιώτικη…

———————————–

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Μόνο 12 εκατομμύρια ευρώ για τη γραμμή στο VAR;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό παιχνίδι, αλλά είναι δύσκολο να παίζεις απλά παιχνίδια» – Γιόχαν Κρόιφ, Ολλανδός ποδοσφαιριστής

Exit mobile version