Από το φλέγον και το υπαρκτό, στο… υπερπέραν και στο «εξωγήινο»!

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Ενώ τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν πάρει για τα καλά τον ανήφορο και σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, ενώ χάνουμε συνανθρώπους μας καθημερινά και μάλιστα γνωστούς, η ζωή συνεχίζεται λες και δεν τρέχει τίποτα!

Μας έρχονται στο νου οι αντιδράσεις όταν εμφανίζονταν για πρώτη φορά η πανδημία! Όταν ακόμη και για το πρώτο αμφισβητούμενο κρούσμα στην περιοχή μας για παράδειγμα, στήθηκαν… λαϊκά δικαστήρια στο διαδίκτυο!!!

Πριν μάλιστα καταγραφεί επισήμως το πρώτο κρούσμα κινδύνευσε με… δημόσια διαπόμπευση μια παρέα που είχε τολμήσει να ταξιδέψει στο εξωτερικό, γιατί λέει, υπήρχε κίνδυνος να μεταφέρει τον ιό στην πόλη! Πάνω κάτω τα ίδια συνέβαιναν παντού, σε όλη την Ελλάδα!

Από εκείνες τις ημέρες, φτάσαμε στη σημερινή εικόνα όπου έχουμε πλέον δεκάδες θανάτους καθημερινά και χιλιάδες κρούσματα. Παρόλα αυτά μοιάζουμε να έχουμε συνηθίσει την κατάσταση!

Μάλιστα  η γελοιότητα της μη αποδοχής του υπαρκτού προβλήματος, συνεχίζεται από διάφορα “ψεκαστικά κέντρα” με τη γνωστή αντιπαράθεση περι του εμβολιασμού! Ποιος ξεχνάει το σύνθημα που έγινε viral: “Δεν είναι όλα κρουσματα…”!!!

Αντί να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που είναι τραγικές στα δημόσια νοσοκομεία όπου καταπονημένοι και αγανακτισμένοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό παλεύουν και πέφτουν κάτω, διαδηλώνουν κατά του… Μπιλ Γκειτς που φέρνει τα τ(ζ)ιπ στο εμβόλιο!!!

Αντί να απαιτούν άμεση αναβάθμιση και χρηματοδότηση του συστήματος δημόσιας υγείας, αντί να απαιτούν προσληψη νοσοκομειακών και γιατρών, σκίζουν τα ρούχα τους γιατί λέει τους… περιορίζουν τις προσωπικές ελευθερίες τα σκοτεινά κέντρα!!!

Μιλάμε για φουλ… ελευθερίες όχι παίξε γέλασε! Μύγα δεν σήκωναν στο σπαθί τους σε θέματα κοινωνικών κατακτήσεων! Συνέχεια στο δρόμο ήταν να παλεύουν! Γι’ αυτό έφθασαν οι μισθοί να γίνουν… χαρτζιλίκι! Από τις δικές τους μάχες!!! Ε, όχι ν’ ανεχθούν να τους παρακολουθούν κιόλας οι… μασονικές στοές μέσω του εμβολίου!

Κι από κοντά κάποιες μεταμψυχώσεις του μεσαίωνα αυτοοριζόμενοι εκπρόσωποι του μεγαλοδύναμου επί της γης να ρίχνουν αβέρτα με τα… ψεκαστικά και να παίρνουν στο λαιμό τους κόσμο! Μέχρι και ο Αστερίξ μπήκε κάποια στιγμή, όπως θυμάστε, στα αδειάσειστα… επιστημονικά επιχειρήματα!

Όλα αυτά είναι, φυσικά, νερό στο μύλο εκείνων που ευθύνονται για την κατάντια του συστήματος υγείας, για τη διαχείριση και για χίλια δυο άλλα! Φεύγει δηλαδή η συζήτηση από το φλέγον και το υπαρκτό και πηγαίνει στο… υπερπέραν και στο εξωγήινο!!!

Πως αλλιώς θα μπορούσαμε να χαρακτηρίζουμε, αν όχι εξωπραγματικό, το γεγονός ότι ανεμβολίαστοι εκπρόσωποι της πολιτείας, κάνουν έλεγχο για πιστοποιητικά εμβολιασμού και μοιράζουν πρόστιμα;

Κι αυτή είναι μία μόνο μικρή πτυχή από το γενικότερο μπάχαλο που επικρατεί! Υπάρχουν πολύ χειρότερα…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Ένα χαρακτηριστικό συμβάν για όσα βιώνουν άνθρωποι που εργάζονται σε συνθήκες πολέμου στον τομέα της υγείας ήταν χθες η κατάρρευση του διευθυντή της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Λάρισας Γιάννη Γκαμπράνη μπροστά στα μικρόφωνα των δημοσιογράφων!

Για τα στοιχειώδη
Την ώρα που πήγε να κάνει δηλώσεις δεν άντεξε ο άνθρωπος και παρολίγο να σωριαστεί! Το συμβάν έλαβε χώρα στα πλαίσια των κινητοποιήσεων γιατρών και νοσοκομειακών για τα στοιχειώδη.

Οπουδήποτε αλλού
Δύο χρόνια τώρα που στροβιλιζόμαστε στην πανδημία του κορωνοϊού, στο σύστημα δημόσιας υγείας έχει γίνει μια μεγάλη… τρύπα στο νερό! Τα χρήματα πηγαίνουν για φρεγάτες και όπλα από τον “αδελφό” μας Μακρόν, σε κλικάρχες, μιντιάρχες, σε διοδάρχες, σε “πράσινη ανάπτυξη” και παει λέγοντας! Οπουδήποτε αλλού εκτός από τον τομέα της υγείας! Και τα… ψεκαστήρια συνεχίζουν απτόητα!!!

Μας πήρε ο πόνος

Και μέσα στο χαμό, έχουμε και τον Καρυπίδη (επενδυτής του Αρεως και των… ράπιντ τεστ) τον οποίο ψάχνουν ακόμη οι φεσωμένοι εργαζόμενοι στα σουπερ μάρκετ για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, να δηλώνει ότι αδικήθηκε η ομάδα του στο ματς με την ΑΕΚ! Κατασυγκινηθήκαμε και κλαίμε με μαύρο δάκρυ από το βράδυ της Κυριακής!Δεν μπορούμε ρε αδερφέ να συνέλθουμε από την κατάφωρη αυτή αδικία! Δέχθηκε μάλιστα, όπως καταγγέλει η Θεσσαλονικιότικη ΠΑΕ και απειλές από τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη, που του είπε (κατα πως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση) ότι θα τον… “βρουν σε αναπηρικό καροτσάκι”!  Αυτή η ΠΑΕ… κόσμημα που την έχουμε ζήσει σε διάφορα “έργα” και σ’ ένα απ’ αυτά στην πτώση της Αναγέννησης το 2018 καταγγέλει αδικία. Μας πήρε ο πόνος από τα… μπατζάκια!!

Exit mobile version