Αρνητικά τα 30 εστ στην 1η Στρατιά- 3 νέα κρούσματα στον Αμπελώνα -στο «κόκκινο» η Λάρισα από πλευράς κρουσμάτων

Πάνω από 20 νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό, 6 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ

Λήξη συναγερμού στην 1η Στρατιά καθώς αρνητικά ήταν τα 30 τεστ που έγιναν σε στελέχη της χθες απο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στο χώρο του 404 ΓΣΝ Λάρισας, αλλά σε αυξημένη επιφυλακή παραμένουν οι υγειονομικές αρχές για τα κρούσματα στον Αμπελώνα, που καθημερινά πληθαίνουν παρά την επιβολή περιοριστικών μέτρων από την περασμένη Δευτέρα. Χθες είχαμε ακόμη τρία κρούσματα από τον Αμπελώνα.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι 84 και 72 ετών καθώς και έναν άντρα  65 ετών από την ίδια περιοχή. Οι ιχνηλατήσεις συνεχίζονται στην περιοχή καθημερινά, όσο προκύπτουν κρούσματα.

Με τα χθεσινά 4 κρούσματα της Λάρισας που ανακοίνωσε η περιφέρεια (Σ.Σ. 12 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ) η Λάρισα συγκατελέγεται στις 3 πρώτες περιοχές της χώρας από πλευράς αριθμού κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, έχοντας ξεπεράσει από την αρχή της πανδημίας τα 300 κρούσματα και τα 90 από τις αρχές Αυγούστου. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι έχει 6 νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ και περίπου 20 σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στο πανεπιστημιακό, όπου είχαμε και τα ενδονοσκομιακα κρούσματα σε γιατρούς με αποτελεσμα με χθεσινή του ανακοίνωση ο σύλλογος ιατρών ΕΣΥ του πανεπιστημιακού να ζητά άμεσες προσλήψεις .

Βελτιώνεται σταθερά η υγεία της 27χρονης γιατρού

Στην Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης νοσηλεύονται με Covid-19 δεκαπέντε ασθενείς. Ανάμεσά τους και δύο νεαροί γιατροί, που υπηρετούν στα νοσοκομεία της Λάρισας, και οι οποίοι εμφανίζουν συμπτώματα βαριάς πνευμονίας. Μέχρι στιγμής δε χρειάστηκε να διασωληνωθούν.

Στη ΜΕΘ του ΠΓΝΛ νοσηλεύονται διασωληνωμένες δύο γυναίκες και δύο άντρες, και αποσωληνωμένη από προχθές το βράδυ η νεαρή ειδικευόμενη γιατρός. Η υγεία της βελτιώνεται σταθερά, και αν συνεχίσει έτσι πιθανόν να βγει σύντομα από τη ΜΕΘ.

«Ουδείς άτρωτος στον κορονοϊό» είναι το μήνυμα το οποίο στέλνουν οι γιατροί που φροντίζουν τους ασθενείς.

Για δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνουν οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων οι οποίοι νοσούν με Covid-19 κάνουν λόγο οι γιατροί του ΕΣΥ του ΠΓΝΛ με ανακοίνωσή τους, και ζητούν από το υπουργείο Υγείας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Τέσσερα τα κρούσματα στη Στρατιά: 3 αξιωματικοί και ένας οπλίτης

Δύο αξιωματικοί και ένας στρατιώτης που υπηρετεί τη θητεία του στην 1η Στρατιά, αποτελούν, σύμφωνα με την Εφημερίδα Ελευθερία τα τρία νέα, θετικά στον κορωνοϊό, κρούσματα υπηρετούντων στην έδρα του σχηματισμού του Στρατού Ξηράς, με το σύ­νολο των διαγνωσμένων κρουσμάτων να ανέρχονται σε τέσσερα συνολικά.

Όπως είναι γνωστό το πρώτο κρούσμα αφορούσε σε αξιωματικό που αποδείχθηκε θετικός – την περασμένη βδομάδα – μετά τη συμμετοχή του σε γάμο στον Αμ­πελώνα. Τα τρία νέα κρούσματα αφορούν σε έναν αξιωματικό που επέστρεψε από άδεια, σε έναν δεύτερο αξιωματικό από επαφή, ενώ το τρίτο κρούσμα αφορά σε στρατιώτη.

Μετά την καταγραφή των νέων κρουσμάτων, στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας έγιναν χθες ιχνηλατήσεις σε δεκάδες υπηρετούντες στην 1η Στρα­τιά όπου έχουν ενταθεί επίσης τα μέτρα πρόληψής για τον περιορισμό της διασποράς.

Exit mobile version