Βηματισμό μέσω «click away» αναζητά η τοπική αγορά

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ, ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ

Μετά από 40 περίπου ημέρες άναψαν ξανά χθες τα φώτα πολλά εμπορικά καταστήματα της Καρδίτσας, τα οποία μαζί με τους καταναλωτές καλούνται να προσαρμοστούν στον πρωτόγνωρο τρόπο λειτουργίας για τα τοπικά και ελληνικά δεδομένα μέσω «click away».

Οι βιτρίνες… ντύθηκαν στα γιορτινά, ενώ απέκτησαν και μια καινούργια ταμπέλα, αυτή που παραθέτει περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί το κοινό να προχωρήσει σε παραγγελία μέσω της νέας μεθόδου.

Παρότι στο κέντρο της Καρδίτσας χθες κυκλοφορούσαν πολλοί δημότες, η κίνηση στην εμπορική αγορά ήταν υποτονική, με τα εμπορικά καταστήματα να δοκιμάζουν τις αντοχές τους. Το «click away» σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διά ζώσης εξυπηρέτηση, ειδικά στη Χριστουγεννιάτικη περίοδο που είναι η πιο κομβική για τους ετήσιους τζίρους των καταστημάτων.

Έχοντας κλείσει ραντεβού κάνοντας χρήση του συστήματος «click away» κάποιοι καταναλωτές προχώρησαν χθες στις αγορές της αρεσκείας τους, προσαρμοσμένοι στη νέα κατάσταση λειτουργίας. Πάντως η προσαρμογή δείχνει δύσκολη, καθώς πολλοί είναι οι καταστηματάρχες που δυσκολεύονται να δημιουργήσουν το μηχανισμό μέσω διαδικτύου προκειμένου να εξυπηρετούν τους καταναλωτές, ενώ πολλά είναι και τα προβλήματα κατά την εφαρμογή του.

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ, ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ, ΚΤΕΟ

•«Σήκωσαν ρολά» βιβλιοπωλεία και ζητούν διευκρινίσεις

Χθες το πρωί «ανέβασαν ρολά», βιβλιοπωλεία, KTEO, κομμωτήρια και κουρεία. Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας τους να είναι από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Από νωρίς το πρωί χθες οι Καρδιτσιώτες άρχισαν να προσέρχονται στα κομμωτήρια και τα κουρεία, στα οποία η εξυπηρέτηση γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού. Επίσης πλήθος πολιτών έσπευσε στα βιβλιοπωλεία, με τον αριθμό των επιτρεπόμενων ατόμων να καθορίζεται από τα τετραγωνικά του εσωτερικού χώρου του καταστήματος.

Πάντως σε ότι αφορά τα βιβλιοπωλεία, όπως ανέφεραν βιβλιοπώλες στο «Νέο Αγώνα» έχει προκύψει το εξής πρόβλημα: υπάρχει ασάφεια σε ότι αφορά την πώληση ειδών πέρα του βιβλίου. Ενώ για την αγορά ειδών βιβλίων οι πολίτες μπορούν να εισέρχονται κανονικά με βάση τα μέτρα στα βιβλιοπωλεία, για τα υπόλοιπα είδη (χαρτικά, γραφική ύλη, παιχνίδια κλπ) η πώληση πρέπει να γίνει με τη μέθοδο του clik away.Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει αλαλούμ και το αρμόδιο υπουργείο καλείται να δώσει διευκρινίσεις.

• Αυξημένη η κίνηση στα κομμωτήρια

Επίσης άνοιξαν και τα ΚΤΕΟ για μοτοσικλέτες, επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης και φορτηγά αυτοκίνητα μεικτού βάρους έως 3,5 τόνους.

• άνοιξαν τα ΚΤΕΟ

 

Τα μέτρα τήρησης αποστάσεων και η αναλογία πληθυσμού ανά τ.μ Κομμωτήρια – κουρεία – Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.

– Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.

– Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμ πληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.

– Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ.

– Προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές 20-27 Δεκεμβρίου.

– Το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κουρείων δεν θα συνοδεύεται από τις υπηρεσίες περιποίησης νυχιών. Βιβλιοπωλεία

– Εως 100 τ.μ. 4 άτομα – Ανω των 100 τ.μ. +1 άτομο ανά 15 τ.μ. ΚΤΕΟ

– Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων

– Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να διατηρούν κατάλογο με τα ραντεβού, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας στο προσωπικό εργασίας

– Γάντια μιας χρήσεως και χρήση αντισηπτικού.

Exit mobile version