Γιατί εκεί κι όχι εδώ;

ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, Η ΚΑΡΔΙΤΣΑ, Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ... ΒΟΗΘΕΙΕΣ

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Την τελευταία δεκαετία, δόθηκαν μάχες απο ανθρώπους που βρίσκονταν στη διοίκηση της Αναγέννησης για το αυτονόητο. Την παραχώρηση χώρου απο τη Δημοτική Αρχή για την κατασκευή προπονητηρίου και γηπέδου…
Το τι συνέβη είναι γνωστό και έμεινε στην ιστορία. Για κάτι που θα πρεπε όλη η πόλη να βρίσκεται στο πόδι και να απαιτεί την άμεση δρομολόγησή των έργων από το Δήμο Καρδίτσας και τους θεσμικούς εκπροσώπους, κοντέψαμε να ζητήσουμε… ψυχιατρική υποστήριξη!
Ιδιαίτερα με όσα είχαν διαδραματιστεί στην ιστορική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναξιοποίητη (παρά τα εκατομμύρια που έπεσαν) έκταση της Αγίου Νικολάου!
Στο ίδιο διάστημα, σε μια πόλη που έχει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά με τη δική μας γινόταν… άλλα πράγματα! Κατασκευάζονταν ένα γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και ένα σύχρονο και λειτουργικό προπονητικό κέντρο που μόλις χθες ανακοινώθηκε επισήμως ότι επεκτάθηκε με δύο ακόμη γήπεδα!
Ο λόγος για την πόλη του Αγρινίου που διαθέτει μια ομάδα σχεδόν με την ίδια εμβέλεια, δημοφιλία και διαδρομή με τη δική μας!

Ο Παναιτωλικός, που χάρη στο όραμα ενός ανθρώπου (Φώτης Κωστούλας) που ανέλαβε το 2005, αλλά και στις διευκολύνσεις της δημοτικής αρχής και των φορέων, διαθέτει πλέον ένα ιδιόκτητο γήπεδο εντός του ιστού της πόλης με δυνατότητα να φιλοξενήσει και ευρωπαϊκά ματς, κι ένα προπονητικό Κέντρο (Emileon) που επεκτείνεται συνεχώς από το 2008 και σήμερα προσφέρει:
– Πέντε γήπεδα 11Χ11 (το ένα με συνθετικό χλοοτάπητα), δύο 8Χ8 και ένα 5Χ5.
– Γραφεία, ιατρείο, φυσικοθεραπευτήριο, υδρομασάζ, σάουνα, πισίνα
– Αποδυτήρια, αίθουσα προβολής και συνεδριάσεων
– Διαδρομές για τζόκινγκ, περπάτημα, ποδηλατο!
Δηλαδή πέρα απο άρτιες εγκαταστάσεις για το σύλλογο και κοινωνικές δομές για τους Αγρινιώτες!

ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΕΔΩ;
Το τι σημαίνουν όλα αυτά, για την ποιότητα ζωής της συγκεκριμένης πόλης και την άνθιση του αθλητισμού δεν χρειάζεται ν’ αποφανθούμε, ούτε να σταθούμε περισσότερο στις εικόνες που δημοσιεύουμε στο σημερινό θέμα! Μιλούν από μόνες τους…
Στο ερώτημα “γιατί εκεί κι όχι εδώ” η εύκολη απάντηση είναι ο… Κωστούλας και τα λεφτά του!
Απλοποιείς τις… αιτίες και ησυχάζεις! Ομως τα πράγματα φυσικά δεν είναι έτσι! Δεν χρειαζόταν ένας… κρίσος για να ανοίξει μια εξέδρα στο Στάδιο της Καρδίτσας που παραμένει κλειστή για δώδεκα χρόνια κι ένα θλιβερό ντεκόρ ανικανότητας!
Δεν χρειαζόταν ο ειδικός του “Ολντ Τράφορντ” για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα γήπεδο με… χλοοτάπητα κι όχι με μανιτάρια!
Δεν χρειαζόταν ν’ αναλάβει την Αναγέννηση ο Αμπράμοβιτς για να της παραδώσει ο Δήμος ένα χώρο να φτιάξει το γήπεδο της, κάτι που δικαιούταν διότι αυτή έδωσε το χώρο της για να γίνει το Στάδιο!
Δεν χρειαζόταν τίποτα απ’ ολα αυτά. Χρειαζόταν όραμα, θέληση και φυσικά μεράκια και συνέπεια απο τους ταγούς της πόλεως!
Τα οράματα υπήρχαν. Και πολλά χρήματα ξοδεύτηκαν. Και προσπάθεια μεγάλη έγινε από την Αναγέννηση και τους ανθρώπους της τα τελευταία χρόνια με θετικό πρόσημο το προπονητήριο στο “Γ. Μπαζής”. Η θέληση όμως και οι διευκολύνσεις από τους θεσμικούς φορείς ουδέποτε υπήρξαν!
Αντιθέτως, σε πολλές των περιπτώσεων υπήρξαν τρικλοποδιές και μιζέρια από προσωπική εμπάθεια που έμπαιναν φραγμός στην πρόοδο.

ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ, ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ…

Το γήπεδο του Παναιτωλικού, όπως ήταν το 2005!
Το Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας όπως ήταν το 2005. Συγκρίνετε τις δύο εικόνες του τότε και πως κατέληξαν τα δύο αθλητικά κέντρα σήμερα!!!

Σε δύο φωτογραφίες οι εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες δύο πόλεων σ’ ο,τι αφορά τις αθλητικές υποδομές και την βοήθεια στους μεγαλύτερους αθλητικούς τους φορείς. Το Αγρίνιο, η Καρδίτσα, ο Παναιτωλικός και η Αναγέννηση!
Πάνω το γήπεδο του Παναιτωλικού όπως ήταν το 2005! Εκεί αγωνίστηκε για τελευταία φορά η Αναγέννηση στη Γ’ Εθνική! Μετά, το 2010 ταξίδεψε (Β’ Εθνική) σε ένα άλλο… περιβάλλον αφού το γήπεδο είχε αναμορφωθεί.
Κάτω είναι το Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας το 2005. Κοιτάξτε με προσοχή πως ήταν τα δύο γήπεδα.
Και πάμε στο 2020. Ο Παναιτωλικός είναι στην Α’ Εθνική, έχει αυτά που περιγράφουμε στο διπλανό θέμα ενώ το Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας έχει αντί για χλοοτάπητα λαχανόκηπο και κλειστή τη μία εξέδρα 12 χρόνια. Και την Αναγέννηση βέβαια εξαφανισμένη. Που ήσουνα, που ήμουνα και πως καταλήξαμε…

Το ολοσέλιδο του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ” με τη στήλη “ΣΠΟΝΤΕΣ” στην έντυπη έκδοση.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παναιτωλικός για την κατασκευή δύο ακόμη γηπέδων στο προπονητικό του κέντρο στο Αγρίνιο.

Exit mobile version