«Εορταστικά» δέματα σε ετεροδημότες συγγενείς και φίλους στέλνουν οι Καρδιτσιώτες

ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Tους ετεροδημότες, συγγενείς και φίλους με χαμόγελα και αγκαλιές υποδέχονταν στο σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ τέτοιες ημέρες πέρυσι οι Καρδιτσιώτες. Την εικόνα αυτή βλέπαμε πέρυσι τα Χριστούγεννα, όπου πλήθος ετεροδημοτών και επισκέπτες κατέφθαναν στην Καρδίτσα για να περάσουν τις εορταστικές ημέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, παρέα με οικείους και φίλους.

Κι ενώ παραδοσιακά τις ημέρες αυτές στα προγραμματισμένα δρομολόγια προστίθεντο έκτακτα για την εξυπηρέτηση του κοινού, το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το lockdown και τα μέτρα περιορισμού, έχουν αλλάξει άρδην το τοπίο. Η σημερινή εικόνα στον αύλειο χώρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ, σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε εορταστικές ημέρες. Οι μετακινήσεις από Νομό σε Νομό έχουν απαγορευτεί και επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή για θέματα υγειας και για επιστροφή στον μόνιμο τόπο κατοικίας (ή επανένωση οικογενειών). Από Καρδίτσα για Αθηνά και αντιστρόφως υπάρχει ένα δρομολόγιο σε καθημερινή βάση, ενώ για τη Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας ένα δρομολόγιο από Δευτέρα έως Παρασκευή.

«Μεγαλη προσπάθεια για την εξυπηρέτηση»

«Μέσα στη δύσκολη συγκυρία που έχει προκαλέσει η πανδημία και δεδομένων των πρωτοφανών δύσκολων συνθηκών, το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Καρδίτσας προσπαθεί να βρίσκεται στα περισσότερα σημεία της περιοχής και να εκτελεί δρομολόγια προς διάφορους προορισμούς εκτός Νομού για την εξυπηρέτηση της τοπικής κοινωνίας, μεταφέροντας επιβατικό κοινό και ασυνόδευτα δέματα με αυθημερόν παράδοση»

τονίζει στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Καρδίτσας κ. Χρυσόστομος Πεσλής. Προσθέτει ότι με βάση τις οδηγίες και τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, τα δρομολόγια εκτελούνται με πληρότητα έως 65% στις διαθέσιμες θέσεις των λεωφορείων, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Μάλιστα για τα δρομολόγια προς την Αθήνα χρησιμοποιείται διώροφο λεωφορείο, ενώ γίνονται τακτικά απολυμάνσεις τόσο στο στόλο των χρησιμοποιούμενων οχημάτων όσο και στις εγκαταστάσεις.

Ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Καρδίτσας κ. Χρυσόστομος Πεσλής

Μεγάλος όγκος δεμάτων

Ο όγκος των δεμάτων που αποστέλονται μέσω του υπεραστικού ΚΤΕΛ από την Καρδίτσα προς διάφορους προορισμούς, κυρίως με τα λεωφορεία που κινούνται προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, έχει εκτοξευτεί τις ημέρες αυτές. Κυρίως αφορούν τοπικά προϊόντα διατροφής, εορταστικά εδέσματα, δώρα και άλλα είδη που αποστέλλουν οι Καρδιτσιώτες στα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα που διαμένουν σε άλλες πόλεις και δεν μπορούν να έλθουν στην Καρδίτσα εξαιτίας της απαγόρευσης των μετακινήσεων.

 

Σε ότι αφορά τις ζημιές που υπέστη ο στόλος των οχημάτων από τα λασπόνερα της 18ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Πεσλής υπογραμμίζει πως σε περίπου 50 οχήματα σημειώθηκαν βλάβες, για τις οποίες όμως δεν υπήρξε πρόνοια καταβολής αποζημιώσεων. Τις ζημιές αυτές αποκατέστησαν με ιδία έξοδα οι μέτοχοι του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Exit mobile version