Ζητούν λύση στο γηπεδικό οι Ελπίδες

TOY ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΟΥΡΚΑ

Για πολλά χρόνια η ομάδα των Ελπίδων Καρδίτσας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του αθλητισμού της περιοχής στο πανελλήνιο.

Η γυναικεία ομάδα έχει καταγράψει μεγάλες επιτυχίες, διεκδικώντας πρωταθλήματα, με παρουσία σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και την κορυφαία διάκριση για το νομό γενικότερα, της συμμετοχής πριν από τρεις σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, το Τσάμπιονς Λιγκ!

Δυστυχώς όμως οι επιτυχίες και η παρουσία στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Γυναικών που διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο την Καρδίτσα, δεν είχαν το ανάλογο ανταποδοτικό όφελος για τον σύλλογο. Και όταν λέμε όφελος, μιλάμε για το αυτονήτο.

Τη λύση στο γηπεδικό πρόβλημα που αποτελεί τον μεγαλο βραχνά της ομάδας, η οποία περιφέρεται από τοπικό σε τοπικό γήπεδο για να κάνει προπονήσεις ή να δώσει τις υποχρεώσεις του. Την ίδια στιγμή που οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας ή πιο κάτω έχουν το δικό τους χώρο και μάλιστα εγκαταστάσεις που θα ζήλευαν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην Καρδίτσα μία από τις ομάδες που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και κρατούν τη σημαία της περιοχής ψηλά, δεν έχουν δικό γήπεδο.

Κι ενώ υπάρχει παραχωρητήριο σε έκταση 20 περίπου στρεμμάτων στα νέα Εργατικά. Ερωτώμενος για το θέμα ο Προπονητής των Ελπίδων και ‘’ψυχή’’ του συλλόγου Δημήτρης Κουτσονάσιος τόνισε στο “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ”:

«Θα πρέπει κάποια στιγμή να δοθεί λύση στο γηπεδικό πρόβλημα.Δεν χωρά άλλη καθυστέρηση και θα πρέπει να προχωρήσει τώρα! Εχουμε μείνει πολύ πίσω, την ίδια στιγμή που άλλοι σύλλογοι, από τους οποίους φιλοξενηθήκαμε στα παιχνίδια μας, με μικρότερη ιστορία ή και εμβέλειας ομάδες, διαθέτουν δικές τους εγκαταστάσεις. Αισθανόμαστε σαν τους τσιγγάνους που περιφέρονται από δω και από κει, παρακαλώντας να μας δώσουν γήπεδο για προπονήση.

Είμαστε ένας σύλλογος που στο γυναικείο χώρο, έχουμε χαρίσει επιτυχίες και στεκόμαστε ψηλά. Η Καρδίτσα ακούγεται σε κάθε γωνιά της χώρας… Είναι λυπηρό να μην έχουμε δικαιωματικά δικό μας γήπεδο…», τονίζει ο κόουτς για να προσθέσει:
« Ο χώρος υπάρχει και το μόνο που ζητάμε είναι να τελειώνουμε με τα διαδικαστικά και προχωρήσουν οι εργασίες από τους αρμόδιους φορείς.Νομίζω ότι το αξίζουμε και πιστεύω να δουν το θέμα μας πιο θετικά και ζεστά».

Το γηπεδικό πρόβλημα είχε τεθεί ,θυμίζουμε, στην πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Exit mobile version