Θέλουν να μας… «αναπτύξουν»!

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Με το που αγριεύει λίγο ο καιρός, όπως διαβάζετε στα ρεπορτάζ και βλέπετε στις φωτογραφίες, ξεκόβουν ολόκληρες πλαγιές και οι καταπτώσεις είναι το κύριο χαρακτηριστικό στον ορεινό όγκο της Καρδίτσας! Από τον “Ιανό” έχουν αλλάξει ολόκληρα τοπία και κινδυνευουν ακόμη και κοινότητες να ξεκολλήσουν και να… φύγουν προς τον κάμπο! Και μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, τολμούν κάποιοι να κουβεντιάζουν ακόμη για … “πράσινη ανάπτυξη”!

Η οποία περιλαμβάνει ασύλληπτες παρεμβάσεις σε δασώδεις εκτάσεις, άνοιγμα δρόμων χιλιάδων μέτρων για καλωδιώσεις, παρέμβαση σε πηγές, ξεκοίλιασμα και μπετοποίηση παρθένων περιοχών για την τοποθέτηση ανεμοτεράτων! Που θα φουρφουρίζουν όταν φυσάει και θα μας δίνουν, λέει, ρεύμα να… φαν κι οι κότες!!!

Τα ανεμοτέρατα αυτά, να θυμίσω ότι τα έχουμε χρυσοπληρώσει από την τσέπη μας! Επιχορηγούνται δηλαδή από εμάς! Βγαίνουν από τους δικούς μας λογαριασμούς και πάνε σ’ αυτούς των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών, εργολάβων και στελεχών, αλλά και… ευεργετών του ελληνικού έθνους της πολιτικής σκηνής (κεντρικής και περιφερειακής) που τα προωθούν!

Με μούγκα και διαστρέβλωση της αλήθειας από τα μεγάλα δίκτυα “ενημέρωσης” για τις αντιδράσεις που καταγράφονται σε όλη την Ελλάδα και τη στοχοποίηση ανθρώπων, με κυρίαρχο επιχείρημα “μα, τι θέλετε λιγνίτη;” και με καταστρατήγηση ακόμη και των νόμων και των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οι ίδιοι συντάσσουν και ψηφίζουν!

Έρχονται λοιπόν με περίσσιο θράσος σε μια περιοχή που καταστράφηκε, σε κατοίκους που είδαν τα ποτάμια με τα λασπόνερα να μπαίνουν στα σπίτια και στα μαγαζιά τους, σε οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους, να πουν ότι θα τους “αναπτύξουν” ισοπεδώνοντας τα βουνά και τα δάση τους, ζητώντας μάλιστα και… τη γνώμη τους μέσω διαβούλευσης!!!

Πάνω απ’ όλα τα… δημοκρατικά ιδεώδη!!!

Και την ίδια στιγμή που είναι σε εξέλιξη η τρομερή και φοβερή διαβούλευση, την ίδια στιγμή που ακούγονται και ομόφωνα “ΟΧΙ” από τους Δήμους (λόγω της πίεσης και τη αγανάκτησης που εισπράττουν από τον κόσμο), αυτοί συνεχίζουν να σκάβουν και να τσιμεντώνουν κανονικότατα (Τύμπανος) κι εν μέσω πανδημίας, ανενόχλητοι!

Διότι γνωρίζουν πως όσα “οχι” και να πουν οι Δήμοι μέσα σ’ αυτές τις… καταπληκτικές διαβουλεύσεις, κεντρικά έχουν αποφασίσει την μετατροπή της ορεινής και νησιωτικής Ελλάδας σε… μπαταρία για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, ντόπιων και ξένων!

Μεταξύ αυτών και της… λατρεμένης μας Γερμανίας, πρωταθλήτριας στο λιγνίτη, που θέλει να ισοφαρίσει στο χρηματιστήριο ρύπων στέλνοντας σαβούρα στα προτεκτοράτα του Νότου! Το μόνο που φοβούνται είναι ο κόσμος που αν αποφασίσει να δράσει θα τους πάρει (ο αέρας) και θα τους σηκώσει!

Το ξέρουν, γι’ αυτό προσπαθούν να τον διαιρέσουν…

Exit mobile version