Θα σαπίσουν στα χωράφια του κάμπου τα φετινά τεύτλα;

Ασυγκόμιστα κινδυνεύουν να μείνουν φέτος τα τεύτλα στα χωράφια του κάμπου της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας, καθώς η έναρξη της φετινής καμπάνιας στο εργοστάσιο του Πλατέως βρίσκεται στον… αέρα.

Παρά τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν το προηγούμενου διάστημα για τη διάσωση της ΕΒΖ, η φετινή καμπάνια παραμένει «παγωμένη». Ο κίνδυνος να σαπίσουν τα ζαχαρότευτλα στα χωράφια είναι εμφανής, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται πλέον στο μέλλον της καλλιέργειας που.. παραπαίει.

Οι παραγωγοί, όπως τονίζει στο «Νέο Αγώνα» ο Καρδιτσιώτης Πρόεδρος της Ομάδας Τευτλοπαραγωγών Θεσσαλίας Σωτήρης Τσικρίκας, βρίσκονται μετέωροι, καθώς ολοκληρώθηκε και το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου δίχως να έχουν την οποιαδήποτε ενημέρωση για το αν και πότε το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας θα αρχίσει να παραλαμβάνει τεύτλα.

Περίπου 4.000 στρέμματα στη Θεσσαλία, από τα οποία τα 700-800 στο Νομό Καρδίτσας, παραμένουν ασυγκόμιστα. Εκτάσεις δραματικά μειωμένες συγκριτικά με πέρυσι, εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. ΟΙ εξελίξεις, θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη συνέχιση της καλλιέργειας. «Πόσα απ’ αυτά θα καλλιεργηθούν την επόμενη χρονιά;» διερωτάται ο κ. Τσικρίκας, τονίζοντας ότι οι καλλιεργητές ζητούν από τους αρμόδιους φορείς των Νομών της Θεσσαλιας, να πιέσουν για την επίλυση του προβλήματος.

Exit mobile version