Θα τους… «ανακεφαλαιώσουμε» άλλη μια φορά!

TOY ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Επιστρεψαμε σχεδόν σε πλήρη… διάταξη! Έχουμε εισέλθει, όπως λένε, οι ειδικοί στη “φάση… “τέσσερα”! Ανοιξαν τα μαγαζιά εστίασης και αναψυχής, ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία από την πρώτη του μήνα, σε λίγο θα ξεκινήσει και η μπάλα! Πάμε δυνατά για τη… “φάση πέντε”!!!
Στο – επαναλαμβανόμενο – ερώτημα “τι άλλαξε και μας έβγαλαν μαζικά έξω από τότε που μας έκλεισαν μαζικά μέσα”, απάντηση θα λάβουμε όταν θα φύγουμε οριστικώς από τη φάση… αφασίας στην οποία βρισκόμαστε επί μονίμου βάσεως!

Το μόνο σίγουρο που άλλαξε στο διάστημα του μαζικού εγκλεισμού, ήταν η ψευδαίσθηση ότι ορίζουμε τη ζωή μας! Συνειδητοποιήσαμε σε όλη του την έκταση ότι όχι μόνο η καθημερινότητά μας αλλά ακόμη και το υπέρτατο αγαθό, η υγεία μας δηλαδή, ορίζεται από άλλους!!!
Από άλλους, που ανά πάσα στιγμή και για τους δικους τους λόγους, μπορούν να επέμβουν στη ζωή μας και να την κάνουν… ακορντεόν!
Στα πλαίσια της… προστασίας μας μπορούν να μας κλείσουν μέσα, να μας βγάλουν έξω, να μας κόψουν τα σχολεία, να μας αφήσουν χωρίς δουλειά, να μας στείλουν αδιάβαστους σ’ ενα διάδρομο νοσοκομείου, να μας αφήσουν χωρίς τσακιστό ευρώ, να μας ανοίξουν ορίζοντες και να μας εκπαιδεύσουν σε νέες επιστήμες τύπου… “σκοϊλ ελικίκου”!!!

Έχει κι άλλα πολλά! Να μας κάνουν, αν χρειαστεί κι ένα πόλεμο με τους… κακούς γειτόνους, να μας “προσαρμόζουν δημοσιονομικώς” ανα τακτά χρονικά διαστήματα, να μας διαιρούν σε ασήμαντες φοβισμένες μοναδούλες που θα μισεί και θα κατασπαράζει η μία την άλλη, να μας βάζουν σε μαντριά για να… βελάζουμε αναλόγως κάθε τέσσερα χρόνια κατα πως μας “σφυρίζει” ο εκάστοτε τσοπάνης!

Με “λίγκα λόγκια” που λεγε παλιά κι ο Γιάτσεκ Γκμόχ, καταλάβαμε πολύ καλά πως τίποτα απολύτως δεν είναι αυτονόητο, ακόμη και το να βγαίνουμε έξω από το σπίτι και πως μία ακόμη κρίση, (αυτή τη φορά υγειονομική), θα τη φορτωθούμε στις πλατούλες μας οι πολλοί για να ξαλαφρώσουμε τους… λίγους “εκλεκτούς”!
Οι λίγοι “εκλεκτοί” που όπως διαπιστώσαμε και σ’ αυτή την περίπτωση αυγατίζουν τα κέρδη τους, διότι εμείς οι πολλοί φροντίζουμε να τα… “ανακεφαλαιώνουμε” κάθε φορά που υπάρχουν έκτακτες συνθήκες! Ακόμη και με την ίδια μας τη ζωή και των παιδιών μας, αν χρειαστεί!!!

Η ζωή μας για τα κέρδη τους δηλαδή είναι το σύνθημα σε όλες τις εκφάνσεις! Και έτσι θα συνεχίζεται η δουλειά όχι μόνο με ιούς, πανδημίες, πολέμους και “οικονομικές κρίσεις”, αλλά και ο,τι άλλο μπορεί να βάλει η πιο τρελή φαντασία! Μέχρι πότε; Μέχρι οι πολλοί να το πάρουν αλλιώς και ν’ αποφασίσουν να ορίσουν οι ίδιοι τη ζωή τους…
Καλή επιστροφή στην καθημερινότητα…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν το κάνουμε ένα αμπέλι το Στάδιο να πίνουμε και τίποτα;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Η ζωή πάντα σου δίνει μια δεύτερη ευκαιρία. Λέγεται “αύριο”» – Τόμας Ντύλαν, Ουαλός ποιητής

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Κακόγουστες ταινίες
Οι συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις ότι δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα με τον ιό και όλα τα έκαναν… σκοτεινά κέντρα, είναι σεναρια για κακόγουστες ταινίες! Φυσικά και υπήρξε αλλά και υπάρχει θέμα, φυσικά και τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά!

Πως είναι δυνατόν
Το κυρίαρχο δεν είναι αυτό, λοιπον, αλλά οι αιτίες που δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις και φυσικά τα παρεπόμενα τους! Μέσα σε μια κοινωνία που πλέον κατευθύνεται με συγκεκριμένο τρόπο ζωής, όπου όλα θυσιάζονται για το κέρδος, πως είναι δυνατόν να μην προκύψουν και πανδημίες και χίλια δύο άλλα;

Ο Βόλντεμορ!
Οι αιτίες είναι συγκεκριμένες και γνωστές! Δεν ήλθε από τον… ουρανό ο ιός! Όταν αφανίζεις το περιβάλλον στο οποίο ζεις για το κέρδος, όταν βαφτίζεις “περιβαλλοντικά” τα νομοσχέδια που λεηλατούν τη φύση και τη ζωη, όταν όλα μα όλα είναι στην υπηρεσία της “κονόμας”, τότε όχι πανδημίες, αλλά και ο ίδιος ο… Βόλντεμορ του Χάρι Πότερ μπορεί να εμφανιστεί!

Ατομική ευθύνη…
Και τότε θα σου πουν ότι πάλι φταις εσύ! Διότι δεν επέδειξες την δέουσα προσοχή στην… ατομική ευθύνη πλάκωσαν οι ιοί και τους σκόρπισες παντού! Οπότε μέσα γρήγορα, να πλένεις τα χέρια σου απο το πρωί μεχρι το βράδυ και να βλέπεις σποτάκια με το Σπύρο!

Το πρόβλημα…
Το πρόβλημα, λοιπόν, αγαπητοί μου υφίσταται και είναι σοβαρό. Αλλά πιο σοβαρό κι από το ίδιο το πρόβλημα με τον ιό, είναι ότι κάποιοι που δεν ευθύνονται πληρώνουν ακριβά και κάποιοι που ευθύνονται κερδίζουν κιόλας…

Φυτρώνουν άλλα φυτά

“Νέκρωσε” η αγωνιστική δράση, “νέκρωσε” η Αναγέννηση, “νέκρωσε” και το Δημοτικό Στάδιο στον αγωνιστικό χώρο του οποίου πλέον φυτρώνουν διάφορα είδη φυτών!!! Θα μου πείτε, ενώ πριν σταματήσει η αθλητική δράση λόγω του κορωνοϊού το στάδιο ήταν μνημείο καθαριότητας και αισθητικής;  Οχι, αλλά τώρα υυποτίθεται δεν επιβαρύνεται. Μία ματιά δείχνει ότι το σεληνιακό τοπίο που προέκυψε μετά τις εργασίες που έγιναν με τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ για την ανακατασκευή, το διαδέχθηκε (μετά την αποκατάσταση) ένας χώρος στον οποίο μπορεί να φυτρώσει ο,τιδήποτε άλλο, εκτός απο χορτάρι για ποδόσφαιρο!!!  Τέτοιο γήπεδο – φανταζόμαστε – ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν θα το παραλάβει έτσι δεν είναι;

Exit mobile version