Θλίψη στον Τύρναβο: Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Νασίκας

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Τυρναβου, στην είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, πρώην δήμαρχος Τυρναβου και υποψήφιος βουλευτής Θανασης Νασίκας.

Ένας σπουδαίος άνθρωπος που άφησε τη σφραγίδα του στην τοπική κοινωνία έφυγε πριν απο λίγο από τη ζωή. Ο Θανάσης Νασίκας τo τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας , πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις όμως έχασε τη μάχη. Αγωνίστηκε πολλά χρόνια για τα προβλήματα της αγροτιάς και ως δήμαρχος Τυρνάβου 2003-2007 άφησε σπουδαίο έργο.

Θεωρείται από τους πρωτεργάτες του συνδικαλισμού στους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, επί χρόνια πρρόεδρος της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας, μόνιμο μέλος της πανθεσσαλικής των μπλόκων στη δεκαετία του -90 μαζί με τον επισηςαείμνηστο Γιάννη Πατάκη, το Βαγγέλη Μπούτα και το Θανάση Κοκκινούλη, χαρακατηρίστηκε ως ένας από τους στρατηγούς του καμπου, στις μεγαλειώδει κινητοποιήσεις την τριετία 1995-1998 και από εκείνους που βάδιζε με τα τρακτερ στην κοιλάδα των Τεμπών για να στήσει μπλόκα αψηφώντας τις αστυνομικές δυναμεις.

Με καταγωγή από τη Σμίξη Γρεβενών ο Νασολιας Θανάσης Νασίκας υπήρξε μία από τις πιο σημαντικές μορφές του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος στη Θεσσαλία, ενώ παροιμιώδης εχει μείνει η φραση του «σε λίγα χρόνια θα σπέρνουμε στο θεσσαλικό κάμπο λαμπογιάλια!»

Στις τελευταίες εκλογές εξελέγη βουλευτής με την Ελληνική Λύση, αλλά ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος, πήρε την έδρα του στη Λάρισα, ενώ υπήρξε παλιότερα υποψήφιος βουλευτης στη Λάρισα και με τη ΝΔ.

Η σύζυγος, η μητέρα, τα δυο του αγόρια, συγγενείς και φίλοι, αλλά και αγρότες που συμπορεύτηκαν μαζί του στα μπλόκα, θα τον αποχαιρετήσουν αύριο στον Τύρναβο.

Από την αγροτοσυνδικαλιστική δραση του Θανάση Νασίκα:

Exit mobile version