Και το όνομα αυτού…

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΕΠΙ τριαντα οκτώ ολόκληρα χρόνια, λοιπόν, ο αθλητισμός της Καρδίτσας σ’ ο,τι αφορά τα αθλήματα σάλας, στεγάζονταν στο παλιό κλειστό που παραδόθηκε προς χρήση το 1981! Στα εγκαίνια που είχαν γίνει από τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Αχιλλέα Καραμανλή, ο υπογράφων είχε δώσει το παρών ως μαθητής γυμνασίου!!!

ΠΕΡΑΝ του γεγονότος ότι είχαμε γλιτώσει και… μάθημα εκείνη την ημέρα (όλα τα σχολεία της πόλης συμμετείχαν στην εκδήλωση εγκαινίων), η χαρά ήταν μεγάλη γιατί βλέπαμε έναν σύγχρονο αθλητικό χώρο να παραδίδεται στην πόλη μας! Η φαντασία οργίαζε, καθώς όλοι οι πιτσιρικάδες θέλαμε να μπούμε μέσα, να τρέξουμε στο πλαστικό ταρτάν (το παρκέ ήρθε κάποιες… δεκαετίες αργότερα!) να σουτάρουμε στα καλάθια, να συγκροτήσουμε ομάδες!!!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ μεγάλη χαρά ήλθε πέντε χρόνια αργότερα, όταν είδαμε για πρώτη φορά να πρασινίζει ο αγωνιστικός χώρος του Σταδίου! Αυτό συνέβη το 1985 και το πρώτο μάτς στην ιστορία σε χλοοτάπητα το έδωσε η Αναγέννηση με τη Λαμία (3-1) για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής… Λίγο αργότερα ολοκληρώθηκε και η κατασκευή της δυτικής εξέδρας…

ΑΥΤΕΣ ήταν και οι… τελευταίες χαρές που πήραμε ως έφηβοι Καρδιτσιώτες από σοβαρά έργα αθλητικής υποδομής στην πόλη… Από τότε και μέχρι τις μέρες μας, έχει γυρίσει ο… πλανήτης ανάποδα, έλαβαν χώρα κοσμοϊστορικά γεγονότα, και διαστημόπλοια ταξίδεψαν εκτός Γαλαξιακού συστήματος!

ΕΙΜΑΣΤΕ όμως από τους… τυχερούς! Ενώ δεν έχουμε αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο ακόμη, νιώσαμε και την τρίτη μεγάλη χαρά! Την παράδοση του νέου κλειστού γυμναστηρίου, στην πόλη μας! Ούτε… μια ζωή δηλαδή δεν χρειάστηκε να περάσει κι έγιναν τόσο σημαντικά πράγματα στην περιοχή μας χάρη στους… ευεργέτες μας και βεβαίως στο ακατάπαυστο και διαχρονικό διεκδικητικό πνεύμα συλλόγων αλλά και πολιτών!!

ΛΙΓΟ πράγμα είναι να βλέπεις στην περιοχή σου και δεύτερο κλειστό γυμναστήριο ενώ δεν έχει περάσει παρα μόλις… μισός αιώνας; Να μην είμαστε αχάριστοι. Κάποιοι φρόντισαν γι’ αυτό. Όλοι όσοι απο το 1981 μέχρι τις μέρες μας έβαλαν απο ένα λιθαράκι για να φθάσουμε στο 2019 και να ζήσουμε την… κορυφαία αυτή στιγμή!!!

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ όπως γράψαμε στο χθεσινό φύλλο βλέπουμε να μαλώνουν οι… Καρδιτσιώτες για το πως πρέπει να ονομαστεί το νέο κλειστό αλλά και ποιοί πρέπει να λάβουν τιμητικές πλακέτες, κάνουμε σήμερα καθοριστική παρέμβαση!

ΜΕΣΑ σ’ αυτή την αντιπαράθεση, η στήλη έχει έτοιμη πρόταση που την καταθέτει στην δημόσια διαβούλευση για να μη μαλώνουμε μιας και είμαστε όλοι μια αγαπημένη… οικογένεια! Να ονομαστεί το νέο κλειστό “Κωνσταντίνος Γκουσγκούνης” ώς ένδειξη επιτυχιών, επιβολής και ισχύος της περιοχής μας!!!

Τους σκίσαμε όλους…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Λευκή νύχτα; Εμείς και η Μόσχα ένα πράγμα δηλαδή;

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Αναγελούμε δεκαοκτώ και μας γελούνε χίλιοι»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Και πάνω που γράφαμε για το κλειστό…. “τσάαααακ” (που λεγε και ο τεράστιος Χαρρυ Κλυνν) έσκασε η είδηση ότι δεν θα έλθει τελικα στην Καρδίτσα το τμήμα “Αγωγής και Φροντίδας στην πρώιμη παιδική ηλικία”! Aυτό ντε, που είχε εξαγγελθεί για να “χρυσωθεί το χάπι” από την αχαρακτήριστη μετακόμιση του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας στα Τρίκαλα!
Το τρίτο!
Μια χαρά δηλαδή! Ούτε το ένα ούτε το άλλο! Σε συνεργασία και των δύο… κυβερνήσεων! Η μία τα έκανε μπάχαλο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα διαφόρων δικών της παιδιών πρυτάνεων, η άλλη για να εξυπηρετήσει τους δικούς της! Η Καρδίτσα από τα δύο τελικά θα πάρει το… τρίτο! Ξέρετε ποιο, αυτό το μακρύτερο!
Σφαγή…
Μην ανησυχείτε όμως! Όπως και με τους προηγούμενους, έτσι και τώρα, θα γίνει… σφαγή στα κέντρα αποφάσεων! Ποιος είδε τους εκπροσώπους μας και δεν τους φοβήθηκε! Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι!
Αίματα…
Τους εκπροσώπους μας (όλων των αποχρώσεων) είναι να μην τους θίξεις τα συμφέροντα του κόσμου της περιοχής που εκλέγονται. Αν συμβεί αυτό δεν τους σταματάει τίποτα. Θα χουμε αίματα στα υπουργεία και στη βουλή το επόμενο διάστημα… Αιτία πολέμου που λεγε και κάποιος πρώην…

Exit mobile version