Λογικά σήμερα θα… εμφανιστούν στο γήπεδο!

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Λογικά θα… εμφανιστεί σήμερα η Καβάλα στο γήπεδο σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες φορές που ήταν να παίξει με την Αναγέννηση και είχε γίνει αόρατη. Οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε ματσάκι! Κι σ’ αυτό η ομάδα μας δεν θα πρέπει ν’ ασχοληθεί με τίποτα άλλο παρά με το πως θα καταφέρει να πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς!

Μπορεί να υπάρχει μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα στον κόσμο για όσα συνέβησαν με τις αναβολές, αλλά αυτό ουδόλως πρέπει να απασχολεί και να επηρεάζει το ποδοσφαιρικό τμήμα που οφείλει να είναι αφοσιωμένο στο στόχο του.

Πρόκειται για μία δύσκολη αναμέτρηση, όπως είναι όλες στο εν λόγω πρωτάθλημα που μάλιστα διεξάγεται σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία. Η Αναγέννηση κατεβαίνει έχοντας το απόλυτο στο Στάδιο και επιδόσεις καταπληκτικές. Η αντίπαλός της γνωρίζει ότι είναι το αουτσάιντερ, αλλά αυτό της αφαιρεί το σχετικό άγχος.

Γνωρίζει πολύ καλά, επίσης, ότι αντιμετωπίζει μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Οπότε θα τη βόλευε πάρα πολύ να επικρατήσει ένα σχετικό νταβαντούρι, εκνευρισμός και να μην έχει ρυθμό το παιχνίδι! Μπορεί και να το επιδιώξει κιόλας…

Το νου μας λοιπόν όσοι πάμε στο γήπεδο! Να μην ξεχάσουμε ότι στόχος είναι το τρίποντο έστω και με 1-0 κι όλα τα άλλα δεν έχουν καμία σημασία. Με τη νίκη η Αναγέννηση παραμένει ζωντανή και μάχιμη στην προσπάθεια που κάνει (κόντρα μάλιστα στη φορά του ανέμου), να προσεγγίσει την κορυφή…

Η επόμενη σειρά αγώνων που θα γίνονται πλέον ακατάπαυστα, ο ένας πίσω από τον άλλον, θα δείξει αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, έστω και μ’ αυτά τα δεδομένα που επικρατούν σχετικά με την εύνοια που απολαμβάνει η πρωτοπόρος Βέροια και τα οποία αναλύσαμε στο χθεσινό σχόλιο.

Για να το διαπιστώσουμε πρέπει να κερδίσουμε το σημερινό παιχνίδι. Κι όταν λέω να κερδίσουμε κυριολεκτώ. Μπάλα πλέον παίζουν όλοι, κι όχι μόνο αυτοί που κάνουν την προσπάθεια στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και στον πάγκο.

Όλοι παίζουν το ρόλο τους, όλοι επηρεάζουν είτε θετικά είτε αρνητικά την ομάδα. Ακόμη και μια κουβέντα που μπορεί να ειπωθεί με συγκεκριμένο τρόπο μπορεί να διαμορφώσει την ψυχολογογία. Μιλάμε άλλωστε για μια ζωντανή διεργασία στην οποία με “δοκάρι και μέσα” είσαι ήρωας και “δοκάρι κι έξω” ακατάλληλος!

Η ψυχολογία στη ζωη αλλά ιδιαίτερα στον αθλητισμό είναι τεράστια υπόθεση. Ειδικοί επιστήμονες εργάζονται στον τομέα αυτό σε μεγάλα “κλαμπ”. Κι επειδή με τους “απ εξω” δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, τα στεγανά σου που διασφαλίζουν την συνοχή πρέπει να τα προσέχεις ως κόρη οφθαλμού…

Τα στεγανά δεν πρέπει πρέπει να σπάνε αναλόγως με τα αποτελέσματα, αλλά να είναι αυτά που προστατεύουν την ομάδα σε κάθε συνθήκη σε κάθε κατάσταση και να την κρατούν δυνατή για την επόμενη μέρα, για την επόμενη μάχη. Χωρίς καλά στεγανά όλα τα πλοία βυθίζονται…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Σ’ ένα κανονικό πρωτάθλημα, όπου η διαιτησία αλλά και οι αποφάσεις των αρμοδίων θα ήταν σε κανονικά πλαίσια με ίσες αποστάσεις, χωρίς “σπρωξίματα” και “τραβήγματα”, η Αναγέννηση θα ήταν έτσι όπως έχει οργανωθεί φέτος, το ΠΡΩΤΟ ΦΑΒΟΡΙ για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλό της!

Θα υπερτερούσε
Θα είχε φυσικά τις κακές ημέρες, τις “στραβές” όπως συμβαίνει σε κάθε ομάδα, αλλά θα υπερτερούσε σε σχέση με τους υπόλοιπους διότι έχει όλο το “πακέτο”. Και δυνατή διοίκηση και καλό τιμ και καλούς παίκτες και πολύ κόσμο!

Του Ηρακλή
Ολα αυτά σε ένα κανονικό πρωτάθλημα. Δυστυχώς στην περίπτωσή μας δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο, αλλά για μια διοργάνωση που παραδοσιακά είναι μια “τραγωδία” όπως πολύ σωστά τη “βάφτισε” χθες ο Κούγιας. Το έκανε για τους δικούς του λόγους βέβαια, αλλά έχει απόλυτο δίκιο. Σ’ αυτή την “τραγωδία”, λοιπόν, για να πάρεις την πρώτη θέση δεν αρκούν όλα αυτά που διαθέτει η Αναγέννηση. Αν τα καταφέρει με όλα αυτά θα πρόκειται για άθλο του Ηρακλή. Οχι αυτόν της Τρίγλιας αλλά του Ορίτζιναλ!

Exit mobile version