Μήνας πληρωμών ο Οκτώβριος για τους αγρότες της Καρδίτσας

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Μήνας πληρωμών αναμένεται να είναι ο Οκτώβριος για τους αγρότες του Νομού Καρδίτσας, καθώς, όπως όλα δείχνουν, η προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης όχι µόνο επισπεύδεται, αλλά θα είναι και μεγαλύτερη σε σχέση µε τον ισχύοντα κανονισμό.

Όπως και πέρσι, λοιπόν, η Ελλάδα θα βρίσκεται ανάμεσα στα κράτη-µέλη που θα λάβουν το 70% της ενίσχυσης, αντί για το 50%, που προβλέπει ο κανονισμός.

Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως θετική αφενός γιατί οι αγρότες θα λάβουν πιο νωρίς την ενίσχυση και αφετέρου θα έχουν την δυνατότητα, έχοντας γεμάτες τσέπες, να μην προχωρήσουν σε πωλήσεις βαμβακιού και να μπορέσουν να διαπραγματευτούν με καλύτερους όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την πληρωμή του «τσεκ» ( ο προγραμματισμός δείχνει 24 Οκτωβρίου)  θα ακολουθήσει μία σειρά πληρωμών για αγρότες και κτηνοτρόφους: (Βιολογική γεωργία, βιολογική κτηνοτροφία, νιτρορύπανση, κομφούζιο, σπάνιες φυλές, εξισωτική αποζημίωση).

Από κει και πέρα, μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η πρώτη δόση του 14χίλιαρου.

Μέχρι τις 4 Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων από τους αρμόδιους υπαλλήλους, κατόπιν θα ακολουθήσουν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι και θα… ανοίξει ο δρόμος της πληρωμής.

Exit mobile version