Με έξωση απειλείται ο «Διόνυσος» από το οινοποιείο της υπό εκκαθάριση ΕΑΣ

Στον... αέρα εργαζόμενοι, αμπελουργοί, ιστορικές ετικέτες προϊόντων και οι εγκαταστάσεις

Σε έξωση από το οινοποιείο- αποσταγματοποιείο οδηγεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Νέου Αγώνα, τον αμπελοοινικό συνεταιρισμό «Διόνυσο» ο εκκαθαριστής της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Καρδίτσας για οφειλές σε ενοίκια.
Η εν λόγω εξέλιξη απειλεί πλέον να βάλει τέλος στο 8ετές εγχείρημα του συνεταιρισμού και μαζί σε μια σειρά προϊόντων που έχουν αγκαλιάσει επί σειρά δεκαετιών οι Καρδιτσιώτες. Την ίδια ώρα στον… αέρα κινδυνεύουν να βρεθούν οι εργαζόμενοι και οι αμπελουργοί που παρέδιδαν την παραγωγή τους, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος να πάνε για… σκραπ ο εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις του οινοποιείου – αποσταγματοποιείου, όπως έχει συμβεί με άλλες υποδομές της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Απ’ όταν ανέλαβε ο συνεταιρισμός τη λειτουργία του οινοποιείου – αποσταγματοποιείου, είχε μιλήσει για τον κίνδυνο που διατρέχει υπό το βάρος των λεόντιων συμβάσεων υπέρ της εκκαθάρισης και τα υπέρογκα ενοίκια που εκτοξεύουν το κόστος λειτουργίας. Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δυσχερής την τελευταία διετία, όταν τα έσοδα του συνεταιρισμού σημείωσαν τεράστια πτώση, καθώς η πανδημία και τα μέτρα (με πολύμηνο λουκέτο) στην εστίαση έριξαν κατακόρυφα τη ζήτηση στα προϊόντα οίνου και απόσταξης.
Επί οκτώ έτη ο συνεταιρισμός κράτησε ζωντανές τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου, τους εργαζόμενους και μαζί ορισμένες αγαπημένες και ιστορικές ετικέτες, όπως το αρετσίνωτο, το τσίπουρο Ταυρωπός, αλλά και παραγωγές όπως τον Άκρατο και το ΠΟΠ μαύρο Μεσενικόλα.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα 

Exit mobile version