Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση του «ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ»

Ναι στην ελάφρυνση των αγροτών, όχι ακόμη φθηνό πετρέλαιο!

Με διάθεση να δώσει ένα νέο όραμα για την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ ενώ στην ερώτηση του συντάκτη του «Νέου Αγώνα» Γιάννη Κολλάτου, για την ελάφρυνση των βαρών στους αγρότες, παραδέχτηκε ότι, υπάρχει θέμα με το ακριβό αγροτικό πετρέλαιο και προέτρεψε τους αγρότες να συνεταιριστούν για να καλύψουν το χαμένο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να επενδύσουν στις νέες τεχνολογίες.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να θυμίσει ότι το πρόγραμμά του περιλαμβάνει σημαντική μείωση των φορολογικών βαρών και για τους αγρότες, όπως και για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε σε σχετικό μας ερώτημα ότι θα καταργήσει το φόρο στο κρασί, ενώ στάθηκε και στις αθρόες εισαγωγές που έχουν ρίξει τις τιμές στο γάλα και έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους κτηνοτρόφους, εξαγγέλλοντας ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά και υποβοήθηση της διεπαγγελματικής της φέτας. Σημειώνοντας ότι το ΥΠΑΑΤ, βάζει εμπόδια στη λειτουργία της.

Ακόμη απαντώντας στο ερώτημά μας ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται θέμα κατάργησης του αφορολόγητου σε αγρότες και κτηνοτρόφους με τη μείωση του εισαγωγικού φόρου (στο 9% για όσους έχουν εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ). «Ίσαίσα» τόνισε «αυτό που κάνουμε είναι να ενισχύσουμε τους αγρότες με κατώτερο εισόδημα , αφού η κυβέρνηση έχει ψηφίσει μείωση αφορολόγητου, από τα 8.600 στα 5.600 ευρώ, μειώνοντάς τους το φόρο από το 22 στο 9% για το εισόδημα που είναι πάνω από το αφορολόγητο»…

Ο Πρόεδρος της ΝΔ στάθηκε και στην ανάγκη να ενισχυθεί ο αγροτικός τομέας με πολιτικές που στοχεύουν στη μείωση του κόστους με συλλογικά έργα.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα, ο Κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει στη Βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών και ότι δεν θα συγκυβερνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έδωσε και το στίγμα της επόμενης κυβέρνησης αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα χρησιμοποιήσει στο διοικητικό σχήμα ακόμη αι στελέχη από την Αριστερά και θα επιχειρήσει μέσω της αξιολόγησης να γίνει πιο αποδοτικός ο δημόσιος τομέας, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις, αλλά μπορεί να υπάρξει εξορθολογισμός και νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά, χωρίς να στραγγίζεται φοροδοτικά η μεσαία τάξη που υπέφερε στα 3, χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Exit mobile version