Να είμαστε προετοιμασμένοι…

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Στο νησί Τήνος που ως γνωστόν ανήκει στην Ελληνική επικράτεια (ακόμη τουλάχιστον!), από προχθες το πρωί γίνεται το… “ελα να δεις”! Ξύλο στους κατοίκους από μεταφερόμενες δυνάμεις καταστολής, συλλήψεις και με το ζόρι τσιμέντωμα της περιοχής για τη δημιουργία αιολικών πάρκων συγκεκριμένων συμφερόντων! Θυμίζουμε ότι όλο το νησί (στην κυριολεξία) είναι αντίθετο στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών!

Έχουν δηλαδή πάρει δημόσια θέση θεσμικοί φορείς, ντόπιοι παράγοντες, συλλογικότητες και απλός κόσμος. Εχουν εκδοθεί ψηφίσματα, έχουν γίνει διαδηλώσεις, έχει καταστεί σαφές προς πάσα κατεύθυνση και με εκκωφαντικό τρόπο το εξής: “Κύριοι, δεν γουστάρουμε τα φουρφουρίκια σας”!
Μία ολόκληρη κοινωνία, η κεντρική εξουσία την έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της και με αυταρχικό τρόπο επιχειρεί να την… “αναπτύξει” με το ζόρι! Οι δημοκρατικές διαδικασίες, δηλαδή, σε αποθεωτικές στιγμές και σε πλήρη εφαρμογή!!!
Στέλνουμε ειδικές δυνάμεις να προστατεύουν τις… μπετονιέρες των μεγαλοεργολάβων και βαράμε στο ψαχνό όποιον τολμάει να εκφράσει αντιρρήσεις για το τι θα γίνει στον τόπο του…

Κι αφού λοιπον όλη η τοπική κοινωνία βράζει, είναι στα κάγκελα και ξημέρωσε έξω από το αστυνομικό τμήμα απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι όσοι συνελήφθησαν, αφού μηνύματα συμπαράστασης φθάνουν στο νησί απ’ όλη την Ελλάδα, και το εξωτερικό οι κεντρικοί τηλεοπτικοί… ενημερωτικοί (μη γελάτε μιλάμε σοβαρά) δίαυλοι του έθνους, έχουν εσέλθει σε κατάσταση “σιγής ασυρμάτου”!!!
Ούτε κουβέντα! Για να εντοπίσεις την είδηση για όσα απαράδεκτα και θλιβερά διαδραματίζονται, πρέπει να ψάξεις με τη συνδρομή της… Αγγελικής Νικολούλη! Υπάρχει μόνον σε κάποια διάσπαρτα μέσα ενημέρωσης, σε κάποια όργανα της αντιπολίτευσης (που όταν ήταν κυβέρνηση βρίσκονταν κι αυτά σε κατάσταση “μούγκας”) καθώς και στο… ρεπορτάζ που κάνουν απλοί πολίτες και το προβάλλουν μέσα από τα social media!

Η δημοσιογραφία δηλαδή στα καλύτερά της! Στο φόρτε της ρε παιδί μου! Εχει πολύ πιο σοβαρά θέματα ν’ ασχοληθεί, όπως οι παιδικοί… έρωτες του στρατηγού της υγείας μας Σωτήρη Τσιόδρα!!! Να ντρέπεσαι, πλέον, να λες ότι είσαι δημοσιογράφος! Εκεί την έφθασαν τη δουλειά στον πάτο, στην απόλυτη απαξίωση!
Κι επειδή όλα όσα συμβαίνουν και θα συμβούν ακόμη στην Τήνο, είναι πολύ πιθανό να τα ζήσουμε κι εμείς στην καταστροφή των Αγράφων που για την ώρα βρίσκεται επι χάρτου, καλό θα είναι να είμαστε προετοιμασμένοι. Ενδέχεται να τρώμε ξύλο δηλαδή και τα ΜΜΕ της κεντρικής σκηνής να παίζουν το… “Αγριες Μέλισσες” σε επανάληψη! Ας το χουμε κατα νου…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Βρε τι αγροίκοι είναι αυτοί, να μη θέλουν ν’ αναπτυχθούν;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Με το λαό μου έκανα μια συμφωνία. Εκείνος θα λέει ο,τι θέλει κι εγώ θα κάνω ο,τι θέλω» – Φρειδερίκος Β’ – Αυτοκράτορας Πρωσίας

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Μία πρώτη γεύση για το τι μπορεί να συμβεί ενόψει της σχεδιαζόμενης… “πράσινης ανάπτυξης” και στην Καρδίτσα, πήραμε βεβαίως πριν λίγο καιρό στις συνεδριάσεις των επιτροπών του Δήμου! Τότε που εισπνεύσαμε και… “πράσινα αέρια” απο τα δακρυγόνα και τα χημικά!

Νύχτα!
Τότε που η επιτροπή του Δήμου (των… “εκπροσώπων” των κατοίκων δηλαδή της περιοχής) αποφάσιζε νύχτα να παραχωρήσει δημόσια δασική γη στους μεγαλοεργολάβους για να περάσουν οι γραμμές ρεύματος απο τις εκατοντάδες ανεμογεννήτριες που σχεδιάζεται να τοποθετήσουν και στα βουνά των Αγράφων!

Αγάπη και στοργή…
Τότε επιστρατεύτηκαν πάλι οι αστυνομικές δυνάμεις για να δώσουν αγάπη και στοργή στον κόσμο που βγήκε για να εκφράσει την αντίθεσή του. Με λίγα λόγια, όπως έχουμε άπαντες αντιληφθεί, τον κόσμο τον έχουν μόνο για να… ρίχνει ψηφοδέλτια (και “σταυρωμένα” κιόλας) κάθε τέσσερα χρόνια! Μετά, να κάθεται ήσυχα – ήσυχα στη γωνίτσα του…

Προετοιμασμένοι
Όταν τολμάει να εκφράσει τη θέση του για όσα τον αφορούν, τον… περιποιούνται αναλόγως! Για το καλό του φυσικά! Επειδή, λοιπόν, έρχονται “γεμάτες” ημέρες μπροστά μας να είμαστε προετοιμασμένοι για το τι πρόκειται συμβεί!

Το τρέμουν…
Ετσι όμως και βγει ο κόσμος μαζικά έξω, έτσι και διεκδικήσει τα αυτονόητα ως ενα μεγάλο και εννιαίο σύνολο κι όχι διαιρεμένος σε μοναδούλες, τότε τα πράγματα θα αρχίσουν να παίρνουν άλλη τροπή. Αυτό είναι που τρέμουν περισσότερο, αυτό προσπαθούν πάντα ν’ αποτρέψουν…

Ένα μήνυμα

Παρά την επιχείρηση “διαίρεσης” την παραληροφόρηση, τα “παπαγαλάκια”, τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ήλθε μια ηχηρή απάντηση χθες από τους Τηνιακούς. Μπορεί να έφαγαν ξύλο, μπορεί να ξημέρωσαν έξω από το αστυνομικό τμήμα, αλλά δεν πήγαν σπίτι και αποφασισμένοι είπαν ένα ακόμη “ΟΧΙ” σ’ αυτό που σχεδιάζεται ερήμην τους. Ετσι τα συνεργεία αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις εργασίες σκυροδέτησης, ενώ αποχώρησαν και κάποιες αστυνομικές δυνάμεις. Αν και τα κεντρικά ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν, εντούτοις υπήρξε πανελλήνια κατακραυγή για τις εικόνες με τα ρεπορτάζ των… πολιτών!!! Ενα μήνυμα δηλαδή για το τι μπορεί να κάνει ο κόσμος αν αποφασίσει να δράσει συλλογικά για τη ζωή του…

Exit mobile version