Να μην ξεχάσουμε που ήμασταν…

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Όταν βάζεις γκολ στις καθυστερήσεις και κερδίζεις είσαι τυχερός. Όταν, από την άλλη, δέχεσαι γκολ σ’ αυτο το χρονικό σημείο και χάνεις το ματς, είσαι άτυχος! Όπως και να χει και στις δύο περιπτώσεις οι συγκινήσεις είναι έντονες και τα συναισθήματα ανάλογα!

Αν είσαι από την πλευρά της ομάδας που κερδίζει, κάνεις βόλτα στον… έβδομο ουρανό που λεγε και ο “εθνικός σπορτκάστερ” Βερνίκος! Αν είσαι από την πλευρά της ομάδας που χάνει, κατεβάζεις όλο το… εορτολόγιο των Αγίων!!!

Είναι η στιγμή τέτοια. Η “πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα” που λεει και ο Άκης Πάνου! Όταν πλησιάζει η δύση του αγώνα και θεωρείς αδύνατο ν’ αλλάξει κάτι, συμβαίνει αυτό και ανανεώνεται η φλόγα για το ποδόσφαιρο! Και το δίνει το σενάριο το άθλημα, στις δόσεις που χρειάζεται ώστε να μην καταστεί συνηθισμένο, άρα και βαρετό!

Μία σου και μία μου είναι η Αναγέννηση μέχρι στιγμής από ματς που κρίθηκαν στο “ενενήντα – φεύγα”! Την πάτησε στην Ελασσόνα, αλλά χαμογέλασε προχθές σ’ εναν αγώνα κομβικό που ήθελε πολύ να τον κερδίσει για να επανακτήσει την ηρεμία της. Αυτό είναι σπουδαιότερο κι από το τρίποντο που κατέκτησε…

Καλώς ή κακώς η ομάδα έχει μεγάλη πίεση από την αρχή της σεζόν. Οι διοικητικές εξελίξεις και στη συνέχεια οι κινήσεις στα μεταγραφικά, έδωσαν το στίγμα ότι πηγαίνει να διεκδικήσει την άνοδο…

Ανέβασαν τον πήχη και είναι λογικό. Ωστόσο δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει πως η Αναγέννηση βρέθηκε σ’ αυτή τη θέση από τη μία μέρα στην άλλη, κι αφού πρώτα πέρασε καταστάσεις που ουδέποτε βίωσε σ’ ολόκληρη την ιστορία της! Δεν είχε απλά χάσει τη φυσιογνωμία της πρωταγωνίστριας, αλλά την είχαν καταντήσει τον… Τζανετάκο της Θεσσαλίας!

Δεν είναι, λοιπόν και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να προσαρμοστεί ολόκληρος ο οργανισμός στις νέες απαιτήσεις από τη μία στιγμή στην άλλη. Οπότε, η υπομονή, η σοβαρότητα και η στήριξη είναι τα στοιχεία που πρέπει να κυριαρχήσουν σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα που έρχεται να βγάλει την ομάδα από τη λάσπη που ήταν κολλημένη!

Η κριτική… “πεπόνι” για το πως παίζει, η αποδόμηση όταν δεν έρχονται τα πράγματα όπως τα θέλουμε και δεν φτάνει στο μάξιμουμ της απόδοσης, στην παρούσα συγκυρία δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία…

Όχι “μισό – μηδέν”, αλλά… “μισό του μισού – μηδέν” να κερδίζει είναι κάτι το πολύ σημαντικό, ανεξαρτήτως του ποιος είναι αντίπαλος! Γούστο θα χει τώρα να τη δούμε αφ’ υψηλού και να μας πιάσει η έπαρση! Το…”ελα μωρέ με τον Αετό Μακρυχωρίου παίζαμε και τρομάξαμε”! Ναι, με τον Αετό που ήταν και πολύ καλός. Να μην ξεχνάμε ότι προπερσι παίζαμε με τον Θησέα όχι της μυθολογίας αλλά της… Αγριάς Βόλου και τρώγαμε τριάρα στο χαλαρό!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Η Αναγέννηση είναι μια μεγάλη ομάδα, που σ’ ενα πρωτάθλημα όπως που αγωνίζεται, πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια! Σύμφωνοι, έτσι τη γνωρίσαμε, έτσι τη συνηθίσαμε και τη χαρήκαμε στην πορεία του χρόνου, αλλά υπάρχει ένα… “αλλά”!

Για πρώτη φορά
Τα τελευταία δύο χρόνια έφθασε εκεί που δεν έφθασε ποτέ. Όχι μόνο δεν πρωταγωνίστησε στη Γ’ (δηλαδή στη Δ’ εθνική με την αναδιάρθρωση) αλλά έγινε η χαρά του κάθε πικραμένου, αποσύρθηκε και οδηγήθηκε στο τοπικό! Ολα αυτά έγιναν για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία. Αυτά δηλαδή που προειδοποιήσαμε ότι μπορεί να συμβούν το 2018, συνέβησαν!

Με τον… Παπαφλέσσα!
Τότε που “ουρλιάζαμε” ότι δεν είναι τίποτα αυτονόητο, τότε που επικαλούμασταν παραδείγματα άλλων ομάδων όπως η Καλαμάτα που είχε φθάσει να παίζει με τον… Παπαφλέσσα στο Μανιάκι για την Α’ ΕΠΣ Μεσσηνίας, τότε που η Λαμία έχανε την άνοδο απο τον… Δομοκό στην Α’ ΕΠΣ Φθιώτιδας και μετά γινόταν… Λιανοκλάδι για να τη φτάσει εδώ που την έφτασε ο Πανουργιάς!

Συνέβη!
Κι όμως συνέβη και στην Καρδίτσα. Έπεσε στο τοπικό η Αναγέννηση και μάλιστα η συγκυρία το φερε ώστε να παραμείνει εκεί όταν διακόπηκαν, λόγω κορωνοϊού, τα πρωταθλήματα!

Σεμνότητα!
Άρα μετά απ’ όλη αυτή την τραγωδία, μοιάζει αστείο να πάρουμε πάλι το γνωστό μας υφάκι και να ζητάμε… υπερθέαμα και σάρωμα των αντιπάλων τους οποίους χαρακτηρίζουμε… χωριά! Υπομονή, λοιπον, σεμνότητα και σιγά σιγά ό,τι μπορεί ο καθένας για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που ήταν αποφεύγοντας τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος…

Ν’ αποφύγει τις απώλεις…

Ναι, η Αναγέννηση δεν καθηλώνει με το παιχνίδι της σ’ αυτές τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Εχει ακόμη δρόμο για να βρει την ταυτότητά της και βεβαίως δεν έχουμε δει τίποτα απ’ όσα μπορούν να δώσουν οι έμπειροι παίκτες που ενσωματώθηκαν στο ρόστερ φέτος. Μέχρι στιγμής ο Λώττας που χωρίς κι αυτός να αγγίζει υψηλά επίπεδα απόδοσης έχει βάλει τα γκολ απο στημένα που έδωσαν και βαθμούς! Είναι σίγουρο ότι ολοι αυτοί οι παίκτες που μπορούν να σταθούν σε υψηλότερες κατηγορίες κάποια στιγμή θα βρουν το βηματισμό τους και θα ανεβάσουν κατα πολύ την αποδοσή τους και θα βρεθούν μεταξύ τους.  Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό στην αρχή η ομάδα κουτσά – στραβά να αποφεύγει τις βαθμολογικές απώλειες σε παιχνίδια όπως το προχθεσινό…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Στα πόσα… ξεπληρώνει ο Λώττας;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Το να είσαι εντελώς ειλικρινής με τον εαυτό σου είναι μια καλή πρακτική»Ζίγκμουντ Φρόϊντ, Ψυχίατρος

Exit mobile version