Οι δαπάνες στην υγεία, τα μαλώματα για το φωτισμό στη βουλή και οι… εξωγήινοι!!

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Το να προκαλείς συγκίνηση, ενθουσιασμό, κατάνυξη και διάφορα άλλα έντονα συναισθήματα στο πλήθος, είναι ολόκληρη επιστήμη! Στην οποία έχουν θητεύσει “τέρατα” της προπαγάνδας στην παγκόσμια ιστορία!

Φυσικά και στον τόπο μας υπήρξαν επιστήμονες του είδους! Από τα σόου της Χούντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο, τα “Κάρμινα Μπουράνα” του Λαλιώτη, τα μαγικά σκηνοθετικά τρικ του Μπιρσίμ στις προκλογικές συγκεντρώσεις της δεκαετίας του ‘80, από το “Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο” και τις φιέστες για το πάρτι της ρεμούλας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, μέχρι τις μέρες μας! Ξεπηδούν συνέχεια ταλέντα στην πιάτσα!

Επιβλητικές μουσικές, σύμβολα, τσιτάτα, θρησκεία, πατρίδα και πάρα πολλά άλλα, μπαίνουν ουκ ολίγες φορές στην υπηρεσία της προπαγάνδας και χρησιμοποιούνται για να “τονώσουν το ηθικό” του λαού, αλλά και να στρέψουν την προσοχή του οπουδήποτε αλλού πέρα από τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που τον ταλαιπωρούν!

Το να προσπαθείς, να διεισδύσεις στο συναίσθημα του πολίτη, δεν είναι, φυσικά, πολιτική! Τα συναισθήματα είναι για τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τις αθλητικές αναμετρήσεις, τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις και χίλιες δυο άλλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, αλλά όχι για την πολιτική που πρέπει να ασκείται με ρεαλισμό κι όχι με “ταρατατζούμ”!

Από το μας “κοτσάρουν”, λοιπόν, διάφορα συγκινητικά και επικά στην πρόσοψη της βουλής, δεν θα ταν προτιμότερο εντός του κτιρίου ν’ αποφασίζουν και να δρομολογούν κανένα νοσοκομειακό κρεβάτι παραπάνω για να μην πέφτουμε κάτω σαν τα κοτόπουλα στο διάδρομο ή στα αντίσκηνα;

Κι εδώ αρχίζει πάλι το “διαιρει και βασίλευε”! Όσοι τολμούν να αρθρώσουν λέξη για τα πραγματικά προβλήματα, πέφτουν πάνω στο θρησκευτικό και στο πατριωτικό συναίσθημα άλλων και αρχίζουν οι κόντρες για τον… φωτισμο της βουλής! Βούτυρο στο ψωμί εκείνων που έχουν αφήσει στο… έλεος της Θεοτόκου, τη δημόσια υγεία!!!

Την ίδια στιγμή που ξεσπούν συχνά – πυκνά τέτοιες σφοδρές αντιπαραθέσεις (κυρίως στο διαδίκτυο για να κερδίζουν και κανένα ευρώ παραπάνω οι μέτοχοι των διάφορων social media), ψηφίζεται προϋπολογισμός με ακόμη πιο μειωμένες δαπάνες για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας!!!

Δηλαδή μέσα σ’ αυτό το σαρωτικό δεύτερο κύμα της πανδημίας και ενόψει – κατά πως εκτιμούν οι τηλεστάρ λοιμωξιολογοι – του τρίτου που μπορεί να είναι πιο σφοδρό, δίνουν ακόμη λιγότερα για το ΕΣΥ, από τα λεφτά που πληρώνουν οι φορολογούμενοι!
Μαλώστε, λοιπόν, ελεύθερα για τα… logo και το φωτισμό στο κτίριο της βουλής! Για την ουσία δηλαδή!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού, πιστεύω, ότι ο καθένας που το μυαλό του το έχει για να σκέφτεται κι όχι για χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό λαμπατέρ, το αντιλαμβάνεται και το συνειδητοποιεί!

Τρέλα
Κι όμως, μέσα σ’ αυτό το χαμό, σε μια κατάσταση που αρχίσαμε και στην Ελλάδα να μετράμε τριψήφια νούμερα θανάτων συνανθρώπων μας, εξακολουθούν κάποιοι να πουλάνε τρέλα!!!

Θεωρίες
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά είναι έτοιμοι και για αντιπαραθέσεις κιόλας αν τους χαλάσεις τη… “συνοχή” των σκέψεων! Αντί να ξοδεύουν όλη τους την ενέργεια για το πως θα διεκδικήσουν κάτι έστω κι αυτή την ώρα στο καταποντισμένο σύστημα δημόσιας υγείας, αναπτύσσουν θεωρίες που θα ζήλευαν διακεκριμένοι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας!

Δεν τους ενοχλεί!
Δεν τους ενοχλεί που μόλις προχθές ψηφίστηκε στη βουλη προϋπολογισμός με μειωμένες δαπάνες για τη δημόσια υγεία, δεν τους ενοχλεί που η χώρα μας είναι προτελευταία στα έξοδα για στήριξη του ΕΣΥ στην Ευρώπη, τους ενοχλεί που αναφέρουν οι δημοσιογράφοι… κρούσματα και θανάτους!!!

Έτοιμοι!
Βέβαια, είναι γεγονός ότι, τώρα τελευταία που οι ειδήσεις είναι πραγματικά σοκαριστικές, έκοψε λίγο το μεγάλο ρεύμα “συνωμοσιολόγων”, αλλά εδώ είναι, έτοιμοι ανά πάσα στιγμή και με την πρώτη αφορμή να επέμβουν και να κατασπαράξουν τους… σιωνιστές που τα χουν δημιουργήσει όλα αυτά σε συνεργασία με τον Μπιλ Γκέιτς και τους εξωγήινους! Αν γίνονται τώρα όλα αυτά, σκεφτείτε τι μας περιμένει απο θεωρία με το εμβόλιο!!!

—————————————-

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο μακρύ είναι αυτό το τούνελ;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Οι πεποιθήσεις μπορούν να χειραγωγηθούν. Μόνο η γνώση είναι επικίνδυνη» – Φρανκ Χέρμπερτ, Αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας

Exit mobile version