Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Καρδίτσας

Ο Δήμος Καρδίτσας έχοντας θέσει ως στόχο να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της ηλεκτροκίνησης, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στην περιοχή αρμοδιότητάς του. Αντικείμενο ενός τέτοιου σχεδίου είναι η χωροθέτηση σταθμών φόρτισης και η οργάνωση αντίστοιχων υποδομών ηλεκτροκίνησης, με στόχο την αύξηση της ζήτησης για  ηλεκτρικά οχήματα και τη μέριμνα για τις απαιτήσεις των ήδη υφισταμένων.

Ως αποτέλεσμα των αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν και των συμμετοχικών διαδικασιών, προέκυψε ένα σύνολο 36 σημείων, στα οποία πρόκειται να εγκατασταθούν σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που ισοδυναμούν με 77 θέσεις φόρτισης. Οι φορτιστές θα εγκατασταθούν στην πόλη της Καρδίτσας, στην Καρδιτσομαγούλα, Αρτεσιανό, Μητρόπολη, Καλλίθηρο, Καστανιά, Καλλιφώνι, Μακρυχώρι, Πρόδρομο και Σταυρό. Πιο αναλυτικά οι εν λόγω 77 θέσεις φόρτισης αφορούν σε:

  • 62 θέσεις για την κάλυψη των αναγκών φόρτισης Ι.Χ.
  • 8 θέσεις στους σταθμούς των ΤΑΞΙ για τις ανάγκες των επαγγελματιών
  • 1 θέσεις για τις ανάγκες φόρτισης οχημάτων φορτοεκφορτώσεων
  • 5 θέσεις για οχήματα ΑμεΑ
  • 1 θέσεις για τουριστικά λεωφορεία

Η εγκατάσταση, των σταθμών φόρτισης, σύμφωνα και με τον προγραμματισμό σε εθνικό επίπεδο, αναμένεται να υλοποιηθεί εντός της επόμενης τριετίας.

 

Exit mobile version