Οργή από τους φορείς του Νομού Καρδίτσας

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 

Την οργή τους απέναντι στο σχέδιο νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που βάζει στο περιθώριο την Καρδίτσα, εξέφρασαν χθες οι φορείς Νομού, υπογραμμίζοντας την κατάφωρη αδικία που συντελείται σε βάρος της περιοχής.
Σε συνάντηση- συνέντευξη Τύπου που συγκάλεσε εκτάκτως η Π.Ε Καρδίτσας, οι φορείς αποδοκίμασαν ομόφωνα τους χειρισμούς του Υπουργείου Παιδείας, καταδικάζοντας το σχέδιο το οποίο προβλέπει τη μεταφορά του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας από την Καρδίτσα στα Τρίκαλα, ενώ αποκλείει το Νομό από την κατανομή των εδρών Σχολών στο νέο Πανεπιστήμιο.

Απαίτησαν να κλειστεί άμεσα ραντεβού με τον υπουργό Παιδείας, καλώντας τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αξιοσημείωτο μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, είναι το γεγονός ότι οι βουλευτές είχαν συναντηθεί το προηγούμενο διάστημα με τον υπουργό, όπου έλαβαν γνώση για το περιεχόμενο του σχεδίου, αλλά δεν αντέδρασαν, ούτε ενημέρωσαν τους φορείς αναφορικά με τις δυσμαινείς εξελίξεις.
«Έγκλημα» σε ακαδημαϊκό και κοινωνικό επίπεδο για την Καρδίτσα χαρακτήρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος το σχέδιο νόμου. Τόνισε πως προέχει η συνάντηση με τον υπουργό, η οποία θα γίνει με οποιονδήποτε τρόπο, καλώντας παράλληλα σε αγωνιστική επαγρύπνηση την τοπική κοινωνία.

Exit mobile version