«Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται»

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ κατεχόμενες και κατεχόμενοι, το ημερολόγιο πληρώματος γράφει ότι εισήλθαμε στην 15η ημέρα εγκλεισμού! Κλείσαμε δηλαδή δύο βδομαδούλες από τα νέα περιοριστικά μετρα και το “λουκέτο” για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού που πρωταγωνιστεί σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη!
ΜΟΝΑΔΙΚΟ θέμα συζήτησης πλέον καθημερινά στα μεσα ενημέρωσης είναι ο ιός! Και δικαιολογημένα διότι τα πράγματα είναι παρα πολύ σοβαρά! Ορθότατα πάρθηκαν και τα μέτρα που πάρθηκαν στη χώρα και μάλιστα έγκαιρα. Ολα τα υπόλοιπα μοιάζουν να έχουν σταματήσει! Τα δελτία ειδήσεων μετράνε θανάτους και κρούσματα λες και ανακοινώνουν ποσοστά κομμάτων σε εκλογές! Με γραφικά, με πίνακες ανάλυσης και γιατρούς να σχολιάζουν.
ΕΧΟΥΝ σταματήσει, όμως, όλα τα υπόλοιπα; Ασφαλώς όχι. Η ζωή του κόσμου συνεχίζεται υπό άλλους όρους, με απόλυτες ανατροπές προς το χειρότερο και με τα επίπεδα του φόβου που γράφαμε και χθες αλλά και της ανασφάλειας για την επόμενη ημέρα να θεριεύουν.
ΤΗΝ ίδια στιγμή που ο κόσμος είναι χωμένος μέσα, αποφασίζονται πράγματα για τη ζωή του που μας δείχνουν ότι η περίοδος μνημονίων μπροστά σ’ αυτά που θ’ ακολουθήσουν, θα μοιάζει ως εποχή… χλιδής!!!
Ο ΛΥΚΟΣ στην αντάρα χαίρεται λέει ο λαός και για να το λέει κάτι ξέρει… Είναι τόσο απροκάλυπτα αυτά που αποφασίζονται εις βάρος του κόσμου που είναι κάτι περισσότερο απο βέβαιο ότι θα έχουμε σαρωτικές κοινωνικές αλλαγές μόλις τελειώσει όλη αυτή η ιστορία, όπως κι αν τελειώσει… Κορυφαία γεγονότα των τελευταίων ημερών, το ψαλίδισμα κατα 50% των μισθών με προεδρικό διάταγμα… νύχτας, αλλά και η χρηματοδότηση με 30 εκατομμύρια ευρώ στις ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία ως… αποζημίωση για τη μάχη που δίνουν για την πανδημία!!!
ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας χθες ανακοίνωσε ότι επιτάσσεται ο ιδιωτικός τομέας της υγείας και ότι οι υπηρεσίες θα προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ στον κόσμο που θα νοσήσει, εδώ παίρνουν και… δωράκι, πέρα απο τα λεφτά που θα εισπράττουν από τον κόσμο που θα του παρέχουν τις υπηρεσίες τους!!! Φυσικά κι αυτό το δωράκι στους κλινικάρχες, είναι λεφτά του κόσμου! 
ΚΙ ΟΛΑ αυτά τη στιγμή που σε βομβαρδίζουν για το πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η ατομική ευθύνη! Σύμφωνοι, αλλά για κεινη την ευθύνη του κράτους απέναντι στον πολίτη που το χει πλήρώσει ένα σκασμό, θα πουμε καμια κουβεντούλα αυτές τις ημέρες;
ΘΑ ΠΟΥΜΕ κάτι για την αισχρή κατάσταση που οδηγησαν συγκεκριμένες πολιτικές τη δημόσια υγεία; Θα πούμε κάτι για την καταρράκωση των εργασιακών σχέσεων και την καταστροφή των σοβαρών επαγγελματιών και επιχειρήσεων;
ΟΧΙ ε; Κάνει “τζίζ” ή κολλάς κορωνοϊό αμα κάνεις κουβέντα για όλα αυτά; Ε, αμα είναι έτσι να το προσθέσετε μετά στη διαφήμιση με τον κύριο “στην υγειά μας”! Εκεί που μας συμβουλεύει για το πως θα πλένουμε τα χέρια μας πολύ σχολαστικά, να μας υπενθυμίζει και για ποιο πράγμα πρέπει να μιλάμε! Άλλωστε και αυτή τη διαφήμιση εμείς την πληρώσαμε…!!!

Exit mobile version