Ο Στέλιος Αναστασόπουλος ξεχωρίζει σε μια άγρια περιπέτεια υπαίθριας διαβίωσης στην Αρκτική…

    Συγκλονιστική είναι η προσπάθεια του Στέλιου Αναστασόπουλου, στον διαγωνισμό που γίνεται στην Αρκτική με τη συμμετοχή πολλών αθλητών απ’ όλο τον κόσμο!

    Πρόκειται για μια άγρια περιπέτεια υπαίθριας διαβίωσης στην οποία οι νικητές του διαγωνισμού θα πρέπει να διασχίσουν μια διαδρομή 300 χιλιομέτρων μέσα από τις Σκανδιναβικές Αλπεις (τα σύνορα της Βόρειας Σουηδίας με τη Νορβηγία!) με σκυλιά χάσκις – έλκηθρα και σε θερμοκρασίες μέχρι και 30 βαθμούς κάτω από το μηδέν…

    Αφορά στον διαγωνισμό που διοργανώνει Fjallraven κάθε χρόνο απο το 2016 μέχρι τις μέρες μας. Οι 24 νικητές απ’ όλο τον πλανήτη – οι δύο από τη Μεσόγειο – θα βιώσουν αυτή την αξέχαστη εμπειρία στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

    Στην Αρκτική απο κάθε περιοχή πηγαίνει ο 1ος σε διαδικτυακές ψήφους μέσω του facebook και ένας ακόμη που επιλέγεται από τους διοργανωτές σύμφωνα με τις ψήφους, το βιογραφικό και τα χαρακτηριστικά του καθε υποψήφιου.

    Ο Καρδιτσιώτης διαχρονικός αθλητής ήδη έχει ξεχωρίσει από τους 100 συμμετέχοντες απο την μεσόγειο (βρίσκεται στην 7η θέση) και κυνηγάει την είσοδό του στην 5άδα για να έχει αξιόλογες πιθανότητες νίκες. Η ψηφοφορία θα κλείσει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 12 ώρα Ελλάδας και τ’ αποτελέσματα θ’ ανακοινωθούν στις 13 Δεκεμβρίου.

    Μπορούμε να ψηφίσουμε τον Στέλιο μέσω της σελίδας του στο facebook: Stelios Anastassopoulos

    Ο Στέλιος Αναστασόπουλος είναι βιολόγος εκπαιδευτικός που διδάσκει σε λύκειο της Καρδίτσας. Εχει μεταπτυχιακό στη “Βιολογία της Ασκησης”. Διατέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας (2014-2019). Κέρδισε δύο διαδοχικές χρονιές (2017 και 2018) μαζί με μαθήτριές του στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό του προγράμματος Edu Artic. Επαθλα αυτών των διαγωνισμών ήταν 10ημερες εκπαιδευτικές αποστολές στον αρκτικό κύκλο και συγκεκριμένα στα νησιά Φερόε και στην αρκτική Νορβηγία. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ξανά με τον αθλητισμό συμμετέχοντας σε αγώνες διαχρονικών αθλητών (ηλικίας άνω των 35 ετών) στο άλμα εις ύψος με διεθνείς διακρίσεις.

    Exit mobile version