Πήρε ΦΕΚ η απόφαση για τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων στο Ν. Καρδίτσας

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών με τίτλο «Καθορισμός επιχορήγησης των πληγέντων από τις πλημμύρες της 17ης έως και 20ης Σεπτεμβρίου 2020 στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.» (ΦΕΚ Β 4592/5.10.2021), βάσει της οποίας θα καταβληθεί στις πληγείσες από τον «Ιανό» επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις η επιχορήγηση που δικαιούνται για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω της θεομηνίας. Υπενθυμίζεται ότι η επιχορήγηση ανέρχεται στο 55% της εκτιμηθείσας ζημιάς.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κώστα Ζυγογιάννη, υπογράμμισε στο «Νέο Αγώνα» ότι ξεκινά η αποστολή των φακέλων με τα επιπλέον δικαιολογητικά που έχουν ήδη συγκεντρωθεί στις υπηρεσίες της Π.Ε Καρδίτσας και θα χρειαστεί διάστημα περίπου 2 εβδομάδων για να αρχίσει η πίστωση των ποσών.
Όπως ενημέρωσε το «Νέο Αγώνα» ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ήδη σήμερα θα αποσταλούν οι πρώτοι 200 φάκελοι με τα επιπλέον δικαιολογητικά. Έτοιμοι είναι συνολικά 600, η αποστολή των οποίων θα γίνει τμηματικά εντός των ημερών. Παράλληλα ο κ. Νούσιος υπογράμμισε ότι από τους 1.700 πληγέντες επιχειρηματίες και αγρότες, οι 1.000 έχουν καταθέσει τα επιπλέον δικαιολογητικά που απαιτούνται και καλεί τους υπόλοιπους να επισπεύσουν την κατάθεσή τους για να «τρέξει» άμεσα η διαδικασία των πληρωμών.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα

Exit mobile version