Πληρώνονται την έκτακτη οικονομική ενίσχυση νοικοκυριά και επιχειρήσεις

•Πιστώνονται με 5.000 και 8.000 ευρώ οι λογαριασμοί 64 φυσικών προσώπων και 152 επιχειρήσεων

Πιστώνονται σταδιακά οι πρώτοι τραπεζικοί λογαριασμοί φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου στο Νομό Καρδίτσας. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με διαδοχικές αποφάσεις του εντός του Σαββατοκύριακου άναψε το “πράσινο φως” για την καταβολή των πρώτων οικονομικών ενισχύσεων και ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων είναι ακόμα ανοιχτή.

Συγκεκριμένα με τέσσερις αποφάσεις που υπεγράφησαν από την Παρασκευή μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής καταβάλλεται η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση ύψους 5000 ευρώ σε 64 νοικοκυριά του Νομού Καρδίτσας και η ενίσχυση των 8000 ευρώ σε 152 επιχειρήσεις.

Συνεχίζεται η διαδικασία των αιτήσεων

Όπως είναι γνωστό το βράδυ της Τετάρτης άνοιξε η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα gov.gr, στην οποία επιχειρήσεις και νοικοκυριά που χτυπήθηκαν από τον “Ιανό” και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για οικονομική ενίσχυση. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης είναι η 30η Νοεμβρίου 2020.

 

Exit mobile version