Σε πλήρη εξέλιξη οι σπορές των σιτηρών στον κάμπο της Καρδίτσας

ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι σπορές των σιτηρών στον κάμπο της Καρδίτσας. Τα τελευταία 24ωρα, οι μηχανές των παραγωγών δουλεύουν στο φουλ, εν μέσω καραντίνας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το σιτάρι κερδίζει έδαφος τη φετινή χρονιά στον κάμπο της Καρδίτσας και αναμένεται αύξηση των στρεμμάτων.

Οι καιρικές συνθήκες για την ώρα είναι με το μέρος των παραγωγών και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της σποράς. Ο «Ιανός» άφησε πολλά προβλήματα στον πέρασμά του και προκάλεσε ζημιές στο δίκτυο και στις υποδομές των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ).

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αρκετοί παραγωγοί να στραφούν φέτος στην καλλιέργεια σιταριού, που δεν είναι απαιτητική από πλευράς άρδευσης. Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο πως η τιμή του σκληρού στα συμβόλαια είναι το λιγότερο 20 λεπτά συν το μπόνους και υπάρχει γενική η πεποίθηση ότι όπως πέρσι έτσι και φέτος, ο παραγωγός, θα.. καθαρίσει άνετα 25-26 λεπτά το κιλό. Λόγω του κορονοϊού και της ζήτησης για ζυμαρικά, εκτιμούν ότι η ζήτηση θα είναι έντονη και μια τιμή 25-26 λεπτά, είναι ασφαλώς εφικτή φέτος για το πολύ ποιοτικό προϊόν.

Exit mobile version