Σοκ και δέος από τα 190 κρούσματα στο Ν. Καρδίτσας

Tεράστια ουρά για μοριακό τεστ σήμερα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Σοκ και δέος από τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού στο Ν. Καρδίτσας. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 190 κρούσματα, αρνητικό ρεκόρ για την περιοχή από την έναρξη της πανδημίας και παράλληλα ο μεγαλύτερος αριθμός σε όλη τη Θεσσαλία σήμερα και ένας από τους υψηλότερους στη χώρα.
Βεβαίως να σημειώσουμε ότι το διήμερο των Χριστουγέννων οι έλεγχοι ήταν περιορισμένοι, καθώς τα συνεργεία του ΕΟΔΥ δεν διενεργούσαν δειγματοληψίες παρά το γεγονός ότι στην περιοχή βρίσκεται πλήθος ετεροδημοτών και επισκεπτών. Παράλληλα εκκρεμούσαν και ορισμένα μοριακά τεστ από χθες στο νοσοκομείο Καρδίτσας. Στο νοσοκομείο η ουρά για τη διενέργεια μοριακών τεστ σήμερα ήταν τεράστια και έφθανε από το ΤΕΠ covid μέχρι τον τομέα του ΕΚΑΒ.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 9.284 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, στη σημερινή ανακοίνωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας αναφέρεται πως έχουν καταλήξει 66 συμπολίτες μας το τελευταίο 24ωρο και πως διασωληνωμένοι βρίσκονται 629 ασθενείς με κορωνοϊό.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 533 (84.74%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 96 (15.26%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 289 (ημερήσια μεταβολή -4.3%).

Exit mobile version