Στο βασίλειο της παρατυπίας μιλάμε για νόμους και κανονισμούς!!!

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Χθες ήταν, λέει, να συζητήσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΚ για όλα τα ζητήματα που προέκυψαν με τις αποφάσεις της ΕΠΟ, για την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση στα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά και την αδικία που υπέστη η Αναγέννηση.
Μέχρι στιγμής κι ενώ έχει περάσει μία εβδομάδα από τότε που ανακοινώθηκε αυτή η απόφαση, δεν υπάρχει ούτε μια ανακοίνωση, ούτε μία δήλωση, ούτε μια δημόσια νύξη από την πλευρά της Ενωσης ότι πρόκειται περι κατάφωρης αδικίας! Οπως φυσικά δεν υπάρχει ούτε από την πλευρά της άμεσα θιγόμενης, της Αναγέννησης!
Όλοι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις λένε πως ήταν απαράδεκτο και τρομερά άδικο αυτό που συνέβη, αλλά δημοσίως δεν ακούγεται ούτε λέξη! Να θυμίσω πως ο δημόσιος λόγος που διατυπώνεται θεσμικά είναι αυτός που έχει αξία κι όχι οι μεμονωμένες κουβέντες δεξιά κι αριστερά που δεν μπορούν να ενταχθούν πουθενά αλλού παρά μόνον στη σφαίρα της καφενειακής συζήτησης!

Άρα ουσιαστικά μιλάμε για πλήρη αποδοχή της απόφασης. Προκειμένου να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας ας πάει στην ευχή! Είναι καιρός τώρα για μαλώματα; Θα περάσει κι αυτή η μπόρα και θα την ξεχάσουμε! Ασε που μπορεί να είμαστε και τυχεροί και να γίνει καμια αναδιάρθρωση ή να μην κατέβει ο ΑΟ Σελλάνων κι όλοι θα είμαστε μια χαρά…

Κι αν όντως έχουμε τέτοια εξέλιξη, θα δηλώνουμε ότι δώσαμε μάχη, το παλέψαμε και τελικά καταφέραμε να βγάλουμε την Αναγέννηση από το τοπικό! Ωραίο δεν ακούγεται; Μια χαρά! Τότε θα έχουν ανοίξει και τα μαγαζιά θα πάμε σε ένα και να το… κάψουμε κιόλας!!!
Στο μεταξύ όταν ρωτάει κανείς τους αρμοδίους σχετικά με τις δυνατότητες να μην ισχύσει η ποινή που επιβλήθηκε με το μειον έξι, ή εν πάση περιπτώσει να γίνει κάτι για να αλλάξει αυτή η απαράδεκτη πέρα ως πέρα απόφαση δηλώνουν με έκδηλη τη στεναχώρια: “Δυστυχώς δεν γίνεται με τίποτα να πέσει η ποινή, λόγω νόμων και κανονισμών”!

Νόμοι και κανονισμοί! Εδώ πραγματικά γελάς με την ψυχή σου μέχρι ν’ αρχίσουν να κατεβαίνουν δάκρυα από τα μάτια σου! Πέφτεις κάτω δηλαδή! Στο βασίλειο της παρατυπίας που ονομάζεται Ελληνικό ποδόσφαιρο, επιχειρηματολογούμε για την εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών που δεν μπορούν ν’ αλλάξουν!!! Εμείς και η ΟΥΕΦΑ τέτοια συνέπεια με τους νόμους και τους κανονισμούς!
Μην το πούμε παρα έξω γιατί θα μας πάρουν με τις πέτρες! Ας το αφήσουμε εδώ εντός των τειχών! Μια χαρά άλλωστε περνάμε εντός των τειχών! Εδώ μόνοι μας και να μην ασχολείται κανείς παρα έξω μαζί μας, όπως τώρα! Ούτε να ενοχλούμε, ούτε να μας ενοχλούν!!! Η απόλυτη γαλήνη!

Να βγει η Αναγέννηση στις Εθνικές κατηγορίες; Για ποιο λόγο; Να μας φάνε οι δρόμοι, να τρέχουμε, να κινδυνεύουμε με κανένα ατύχημα και να πληρώνουμε διόδια; Σώπα ρε αδερφέ! Μια χαρά δεν είμαστε έτσι; Με το μηχανάκι ή το ποδήλατο πηγαίνουμε στο γηπεδάκι και προλαβαίνουμε μάλιστα ζεστό το φαγητό γυρίζοντας στο σπίτι!
Ποιότητα ζωής λέγεται αυτό…!!!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Μήπως να ονομάζαμε την πόλη χαρταετούπολη;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Το δίκαιο δεν είναι τίποτα άλλο παρά το συμφέρον του ισχυρού». Πλάτων – Αρχαίος φιλόσοφος

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Ηρεμία και νιρβάνα! Δεν χρειάζονται ούτε αντιπαραθέσεις, ούτε αντιδράσεις, ούτε διεκδίκηση. Αν καθίσει κάθισε. Ο,τι γράφει η μοίρα! Σιγά που θα χολοσκάμε τώρα! Και οι δυό τρεις που ακούγονται μαζί με εμάς εδώ, είπαμε, εντασσόμαστε στο γκρουπ των… “γραφικών”!

Μπράβο
Ασε που όταν μιλάς για τα αυτονόητα σε καταλογίζουν και προσωπική εμπάθεια! Σου κρατάνε και μουτρα! Κανονικά δηλαδή θα έπρεπε με το που μάθαμε την απόφαση της ΕΠΟ να βγούμε και να μοιράζουμε… μπράβο μην τυχόν και παρεξηγηθεί κανείς…

Βιλαέτι…
Για να το τελειώνουμε και να μην πλατιάζουμε άλλο. Και οι μοναδικοί να μείνουμε σε τούτο τον τόπο θα συνεχίσουμε να μιλάμε! Δεν θα αποδεχόμαστε αμάσητο ο,τιδήποτε σερβίρεται και πολύ περισσότερο δεν θα κάνουμε τα “στραβά” μάτια σε αυθαιρεσίες όπως αυτή που καταργούν τη λογική, βιάζουν την έννοια δικαίου και ταυτόχρονα κρατάνε την περιοχή διακόσια χρόνια πίσω! Τότε που ήταν ακόμη βιλαέτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας…

Τα σενάρια

Ας επιχειρήσουμε να προβλέψουμε και τις εξελίξεις που αναμένονται. Το καλοκαίρι καταρχήν θα είναι πολύ μακρύ. Από κει και πέρα τίποτα δεν θα γίνει με την εξάλειψη της ποινής και πολύ χλομό το βλέπω να γίνεται κάτι και με το ζήτημα της αναδιάρθρωσης. Αναδιάρθρωση επεξεργάζονται και ετοιμάζουν μόνο για τις παραπάνω κατηγορίες για να συμπληρώσουν αυτή τη… μαγεία που έκανε ο προηγούμενος υφυπουργός αθλητισμού. Οπότε στην Αναγέννηση απομένει μια ελπίδα. Να μην κατέβει κάποια ομάδα του Νομού στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που θα είναι ένα περιφερειακό της Δ’ Εθνικής κατα βάση. Όλοι κάνουν λόγο για τον ΑΟ Σελλάνων που έχει οικονομικά ζητήματα, αλλά μην το δένεται κόμπο. Συνήθως στο Προάστιο τη βρίσκουν την άκρη οπότε οι πιθανότητες να είναι η Αναγέννηση για μία ακόμη χρονιά στο τοπικό είναι ιδιαίτερα αυξημένες αυτή την περίοδο…

Exit mobile version