Συγκέντρωση για τα Αγραφα και για τις διώξεις όσων αγωνίζονται για την προστασία τους

Ανοιχτή συγκέντρωση  πραγματοποιεί η “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη” ανάπτυξη και τα αιολικά στα Αγραφα” σήμερα Παρασκευή (5/6) στην κεντρική πλατεία.

Σε μια συγκυρία όπου διαδραματίστηκαν διάφορα γεγονότα, μεταξύ αυτών και η παραπομπή σε δίκη τεσσάρων αγωνιστών για την προστασία των Αγράφων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – κάλεσμα τονίζει τα εξής:

«Ο αγώνας για την αποτροπή της λεηλασίας των Αγράφων, την τσιμεντοποίηση και βιομηχανοποίηση ελεύθερης δημόσιας γης και την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων, στο όνομα του κέρδους των μεγαλοεργολάβων και όσων τους υπηρετούν εμφανώς ή αθόρυβα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη απ’ ακρο σ’ ακρο της χώρας και φυσικά στην περιοχή μας.

Στο σχεδιαζόμενο τερατούργημα που “βαφτίστηκε”“πράσινη ανάπτυξη, περιλαμβάνεται τοποθέτηση γιγάντιων ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές των Αγράφων, υποσταθμοί, γραμμές μεταφοράς ρεύματος, τόνοι τσιμέντου, χάλυβα, άπειρες καλωδιώσεις μέσα απο δασικές και παρθένες εκτάσεις και πολλά άλλα που θα επιφέρουν μια τρομακτική καταστροφή και ανεπανόρθωτη αλλοίωση φυσικών τοπίων που θα μετατραπούν σε βιομηχανικές ζώνες.

Η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη’ και στα Αγραφα”, θεωρώντας υποκριτικές τις θεσμικές αναφορές και τις επετειακές εκδηλώσεις για το περιβάλλον, απ’ αυτούς που το καταστρέφουν, υπενθυμίζει στον κόσμο τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Καρδίτσα.

– Αυθαίρετη έναρξη εργασιών στον Τύμπανο.

– Εγκριση άδειας του δασαρχείου για γεωτρήσεις σε δημόσια δασική γη απο εταιρία αιολικών, παρότι εκκρεμεί η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου.

– Παραπομπή σε δίκη τεσσάρων αγωνιστών στα πλαίσια της τρομοκράτησης του κόσμου, με αφορμή τις συνεδριάσεις – παρωδία, για την παραχώρηση της δημόσιας γης που πραγματοποιήθηκαν με δυνάμεις καταστολής, και ερήμην της τοπικής κοινωνίας, από την επιτροπή Δημοπρασιών του Δήμου το περασμένο καλοκαίρι.

Η Ανοιχτή Συνέλευση καλεί τον κόσμο της περιοχής να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και σε συλλογική δράση για να σταματήσει τα σχέδια που επεξεργάζονται ερήμην του και σε μαζική παρουσία στη συγκέντρωση που οργανώνει την Παρασκευή 6 το απόγευμα μπροστά από την Τράπεζα ALPHA BANK στην Κεντρική πλατεία Καρδίτσας.»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ “ΠΡΑΣΙΝΗ” ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

Exit mobile version