Συλλαλητήριο σωματείων και φορέων για την ακρίβεια (φωτό+βίντεο)

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο αυριανό συλλαλητήριο για την ακρίβεια που θα γίνει στη Καρδίτσα απηύθυναν σήμερα εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της περιοχής.

Την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας διοργανώνουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων Ν. Καρδίτσας σε συνεργασία με το συνδικάτο οικοδόμων και συναφών επαγγελματιών Ν. Καρδίτσας, την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ, των συνταξιούχων ΟΑΕΕ ΤΕΒΕ Ν. Καρδίτσας.

Εκ μέρους των διοργανωτών μίλησαν οι κκ. Στέλιος Σαριδάκης, Πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Γιάννης Τσιούτρας, εκπρόσωπος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ). Αρχικά ο κ. Σαριδάκης δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας συμβιβασμός στις καθημερινές απώλειες λόγω της πανδημίας και στις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές τεχνολογίες και δυνατότητες για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό. Παράλληλα, προκύπτει σοβαρό πρόβλημα με την ακρίβεια. Οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν φτάσει σε πολύ η υψηλά επίπεδα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο έγινε είδος πολυτελείας. Η βενζίνη αποτελεί προνόμιο μόνο για όσους έχουν γεμάτες τις τσέπες. Για να προμηθευτούμε τα βασικά αγαθά για την οικογένειά μας, έχει μετατραπεί σε όλους ένα μεγάλο βάσανο εξαιτίας των καθημερινών ανατιμήσεων. Από την άλλη, οι μισθοί και τα μεροκάματα παραμένουν καθηλωμένοι στα τάρταρα. Τα κέρδη όμως, των λίγων αυξάνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαριδάκης. Επίσης, ο ίδιος επισήμανε τις αρνητικές συνέπειες του πολέμου στη ζωή των Ελλήνων πολιτών, όπως η αύξηση του βαρελιού πετρελαίου στα 110 δολάρια και οι αύξηση τιμών στα σιτηρά.

Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος της ΕΟΑΣΚ, κ. Γιάννης Τσιούτρας, ανέφερε ότι οι αγρότες θα συνεχίσουν τους αγώνες τους όπως με το μπλόκο στη Νίκαια, και θα δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο. «Οι προσπάθειες των αγροτών για τη διεκδίκηση των αιτημάτων επιβίωσης θα συνεχιστούν και με άλλους πολύμορφους αγώνες. Αποτελεί καθήκον μας, ενώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα σωματεία που συμπαραστάθηκαν στο δικό μας αγώνα, γιατί αποτελεί κοινός για όλους. Την ακρίβεια και το υψηλό κόστος τα βιώνουμε όλοι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιούτρας. Ταυτοχρόνως, ο κ. Τσιούτρας καταδίκασε από τη μεριά του την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιοι πόλεμοι γίνονται για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των ισχυρών, εκμεταλλευόμενοι τον ιδρώτα και τον πλούτο των λαών.

Exit mobile version