Τέλος χρόνου για τη διαβούλευση!

Σήμερα Δευτέρα λήγει η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο που προβλέπει τη συγχώνευση των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και οι αντιδράσεις δεν έχουν τελειωμό.

Η Καρδίτσα μοιάζει με… καζάνι που βράζει με τη μεταφορά του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας στα Τρίκαλα, την ουσιαστική κατάργηση του τμήματος Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, με τη συγχώνευσή του με το Δασοπονίας και τη μη ίδρυση έδρας σχολής. Ζήτησαν ραντεβού στα μέσα της εβδομάδας με τον υπουργό δήμαρχοι, βουλευτές και αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας και ο κ. Γαβρόγλου τους απάντησε απαξιωτικά, ότι «θα σας δω την Πέμπτη 11 του μηνός, μετά τη διαβούλευση , γιατί δεν διαθέτετε τεκμηριωμένες προτάσεις, που θα βοηθήσουν στο νέο σχεδιασμό».

Την ίδια ώρα, ο πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Ξενοφών Σπηλιώτης, «σηκώνοντας το γάντι» από τις δηλώσεις του υπουργού, ότι δεν εκφράζει η Σύγκλητος του ΤΕΙ την πλειοψηφία των καθηγητών και ότι καλύτερο θα ήταν να γίνει ένα δημοψήφισμα, μίλησε για «δημοκρατία a la carte» του κ. Γαβρόγλου, που θέλει να αγνοεί τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα των Ιδρυμάτων και την αυτοτέλειά τους…

Τα Τρίκαλα μετά από έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θεωρώντας ότι θίγονται από την χωροταξική κατανομή του νέου πανεπιστημίου κι ενώ είχαν καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, ετοιμάζουν κάθοδο στην Αθήνα, το ίδιο και η Καρδίτσα. Στη Λαμία η σύγκλητος του ΤΕΙ Στερεάς, επίσης απέρριψε το σχέδιο νόμου, με οριακή πλειοψηφία, όπως και η Σύγκλητος του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας συγκαλείται έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στη Λάρισα και αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι από την αντιπολίτευση καθώς βρισκόμαστε 7 μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές… Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάνης που συγκάλεσε την περασμένη Πέμπτη τη δημοτική του ομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έκρυψε την πικρία του για τη στάση του υπουργού και για τη μη τήρηση προσωπικών δεσμεύσεων που είχε αναλάβει, θεωρώντας πως εφόσον ξεκινά το νομοσχέδιο με τον εκδικητικό όρο κατάργηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας, αυτό είναι μέγα πολιτικό ολίσθημα και επί της ουσίας τάσσεται με την άποψη, εφόσον δεν κάνει πίσω η πανεπιστημιακή κοινότητα του Βόλου στο θεμα της ίδρυσης δύο πολυτεχνικών τμημάτων στη Λάρισα στη θέση της πρώην ΣΤΕΦ, όπου και σύγχρονες υποδομές υπάρχουν, αλλά πλέον και τεχνογνωσία και στο θέμα της έδρας της Γεωπονικής- δεν θα είναι εκείνος που θα εγκρίνει ένα νομοσχέδιο τόσο επιζήμιο για την ακαδημαϊκή υποβάθμιση της Λάρισας.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να επιδιώξει σε πρώτη φάση συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ή και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε μία προσπάθεια να «βάλει νερό στο κρασί του» ο υπουργός που πυροδότησε την αντιπαράθεση με τη στάση του.

Exit mobile version