Τα νούμερα της πανδημίας καθορίζουν την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής…

Mέσα στην εβδομάδα που διανύουμε ή στην επόμενη και ανάλογα με το πως θα εξελίσσονται οι… θλιβεροί αριθμοί της πανδημίας του κορωνοϊού, θα γνωρίζουμε αν θα υπάρξουν προϋποθέσεις επανέναρξης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής…

Θα γνωρίζουμε αν η Αναγέννηση και οι άλλες δύο εκπρόσωποί μας ΑΟ Σελλάνων και Ατρόμητος Παλαμά θα ξαναμπούν στη διαδικασία της αγωνιστικής δράσης, ή θα συνεχίσουν – όπως και το σύνολο των συλλόγων της κατηγορίας – να βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους απραξίας!
Το καινούριγο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ΕΠΟ ετοιμάζεται βάσει των όσων συζητήθηκαν και στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τους ποδοσφαιριστές, αλλά και με την πίεση από τις ομάδες, να κινήσει διαδικασίες για να ζητήσει το “οκ” από την επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Συγκεκριμένα ολοκλήρωσε το υγειονομικό πρωτόκολλο για την επιστροφή των ομάδων της Γ΄ Εθνικής στις προπονήσεις και εντός των προσεχών ημερών θα το στείλει για έγκριση στην επιτροπή λοιμωξιολόγων. Το πρωτόκολλο αυτό, θα είναι ανάλογο με εκείνο της Super League 1 στα εννέα πρώτα σημεία του, ουσιαστικά δηλαδή, θα θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη διενέργεια τεστ κάθε βδομάδα για τις ομάδες.

Από εκεί και πέρα, η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα εισηγηθεί θετικά ή αρνητικά για την επανέναρξη και με τη σειρά της η Κυβέρνηση, θα αποφασίσει αν είναι σε θέση να τηρήσει αυτό το οποίο προβλέπεται, δηλαδή να διασφαλίσει μέσω των τοπικών φορέων, την υποβολή σε δωρεάν τεστ για τις ομάδες.

Να σημειώσουμε ότι η ΕΠΟ, έχει διεξάγει την έρευνά της μέσω της επιτροπής εθνικών ομάδων και ξένων ομοσπονδιών, διαπιστώνοντας ότι σε πολλές χώρες της ευρύτερης περιοχής μας, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα διεξάγονται κανονικά και μόνο η Ελλάδα βρίσκεται στη θλιβερή θέση να μην έχει καταστεί εφικτή η επανεκκίνηση ούτε καν της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ
Το κατα πόσο βέβαια θα γίνει δεκτό το αίτημα της ομοσπονδίας είναι κάτι που δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε.
Αλλωστε αν παρατηρήσει κανεις πως αποφασίζονται διάφορα το τελευταίο διάστημα όχι μόνο για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, αλλά γενικότερα για τη δημόσια ζωή, θα αντιληφθεί πως ακόμη και οι ειδικοί με τους υπεύθυνους της πολιτείας δεν είναι σε θέση να δρομολογούν μέτρα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Όλα εξαρτώνται από τα “νούμερα” της πανδημίας που διαμορφώνουν κάθε φορά και το ανάλογο περιβάλλον. Κι επειδή εξακολουθούν παρότι έχουμε ήδη περάσει τους δύο μήνες lockdown, να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα δεν είναι δυνατόν να γίνουν προβλέψεις.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ…
Το δυσάρεστο στην προκειμένη περίπτωση είναι οτι η Γ’ Εθνική κατηγορία και γενικώς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αντιμετωπίζεται από τους ιθύνοντες ως η εύκολη λύση. Προφανώς δεν νιώθουν την πίεση που θα ένιωθαν από τους μεγάλους, ενώ και οι φωνές απόγνωσης που ακούγονται (μέχρι και επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλαν οι ποδοσφαιριστές), δεν φάινεται να συγκινούν κανέναν.

Κι όμως με τα απαραίτητα μέτρα (αυτά δηλαδή που ισχύουν και στη super league η οποία συνεχίζεται αδιάκοπα και μάλιστα τελευταία χωρίς προβλήματα κι αναβολές από κρούσματα κορωνοϊού), θα μπορούσε να υπάρχει εξέλιξη και να μην κινδυνεύουν με αφανισμό σύλλογοι, αθλητές, προπονητές και εργαζόμενοι.
Να θυμίσουμε πως σε όλη την Ευρώπη οι εθνικές κατηγορίες ποδοσφαίρου “παίζουν μπάλα” ενώ εδώ με εννιά μήνες πλέον απραξίας, οδηγούμαστε στην καταστροφή.

Exit mobile version