Τους καμαρώνουμε και τους ευχαριστούμε για όσα μας δίδαξαν…

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Γέμισε φωτογραφίες το διαδίκτυο από συμπολίτες μαζί με τα δύο σπουδαία παιδιά που συγκλόνισαν τον κόσμο στους παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, τον Θανάση Γκαβέλα και τον δικό μας Σωτήρη Γκαραγκάνη! Οι τελευταίοι εισέπραξαν αγάπη, θαυμασμό και πολλά συγχαρητήρια από απλούς Καρδιτσιώτες και κυρίως απο τα παιδιά!

Λογικό να θέλεις να φωτογραφηθείς παρέα με δύο ξεχωριστούς ανθρώπους! Διότι πράγματι μιλάμε για δύο ξεχωριστά παλικάρια που μας έδωσαν (όπως το γράψαμε πριν λίγο καιρό από τη στήλη), μαθήματα ζωής και μάλιστα… δωρεάν! Οχι μόνο με την τρομερή διάκριση που πέτυχαν κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο συντρίβοντας ταυτόχρονα δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά κυρίως με τη συνύπαρξή τους!

Για τον Θανάση που έχασε την όρασή του αλλά βλέπει πολύ καλύτερα από πολλούς που την έχουν και δεν βλέπουν τίποτα, ο,τι και να πούμε θα είναι λίγο! Δεν θα καταφέρουμε να περιγράψουμε την προσωπικότητά του. Αν παρατηρήσουμε τη διαδρομή του θα γίνουμε πολύ σοφότεροι και θ’ αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα σχετικά με το νόημα της ζωής.

Θα σταθούμε όμως και στον δικό μας Σωτήρη Γκαραγκάνη. Ενα παιδί – διαμάντι, ένας εξαίρετος χαρακτήρας που θυσίασε τη δική του αθλητική χρονιά για να σταθεί δίπλα στο φίλο του και να μοιραστούν αυτή την απίθανη διαδρομή! Οπως ο ίδιος είπε με μια δήλωση που είναι η επιτομή της σεμνότητας, αυτά που πήρε απο τον Θανάση, στη φοβερή κοινή προσπάθεια, είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτά που ο ίδιος έδωσε!!!

Δεν προσέγγισε όπως κάνουν κάποιοι μαϊντανοί με ψευτοδιάθεση βοήθειας σε έναν που έχει ανάγκη για να το διαφημίσει. “Μαιντανοί” που σπεύδουν τώρα να πάρουν λίγη λάμψη απ’ αυτά τα δυό παιδιά και να πουν ωραία λόγια με τα οποία δεν έχουν καμία σχέση ως στάση ζωής.

Άλλωστε πριν οι δυο τους εμφανιστούν στο Τόκιο και συγκλονίσουν την υφήλιο με την τρομερή κούρσα τους, ουδείς γνώριζε για την προσπάθειά τους. Και φυσικά ο,τι πέτυχαν το πέτυχαν μόνοι τους, με τη συμπαράσταση ελάχιστων δικών τους ανθρώπων!

Όταν ήταν “σβηστά” τα φώτα, έκαναν οι δυό τους έναν τεράστιο αγώνα για να φθάσουν εκεί που έφθασαν. Και τότε εκεί φυσικά δεν ήταν εκεί όσοι σπεύδουν τώρα για… φωτογραφία! Δεν μιλάω για τον απλό κόσμο που το χαίρεται με την ψυχή του, αλλά για τους κατ’ επαγγελμα “κυνηγούς λεζάντας”!

Μόλις άναψαν οι προβολείς, τότε έσπευσαν όλοι για να πάρουν τη γνωστή “δόση δόξας”! Ετσι γίνεται όμως συνήθως, δεν μας παραξενεύει.

Να μείνουμε όμως, μόνο στα όμορφα και να δώσουμε για άλλη μια φορά μέσα από την καρδιά μας τα συγχαρητήριά μας σ’ αυτά τα δύο παιδιά που σε καιρούς μαύρους κι άραχνους δίδαξαν την αξία της συνύπαρξης, αποθεώνοντας τη συντροφικότητα και καταργώντας στην πράξη τις διαχωριστικές που βάζουν διάφορα “ορκ” στους ανθρώπους!

Τους καμαρώνουμε και τους χαρόμαστε…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Την ίδια στιγμή που τα δύο “χρυσά παιδιά” του Τόκιο άναβαν τη “φλόγα της αγάπης” στην Καρδίτσα, στη βουλή βραβεύονταν ένα άλλο σπουδαίο παιδί της περιοχής μας, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη!

Ολυμπιονίκης!
Σε τιμητική εκδήλωση που οργάνωσε η βουλή για τους Ολυμπιονίκες αθλητές και αθλήτριες της χώρας μας στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αν το ξεχασαν κάποιοι εδώ στην περιοχή, θα τους το θυμίζουν οι άλλοι απ’ έξω ότι η Καρδιτσιώτισσα Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είναι ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ και 8η στον πλανήτη!!!

Το “ΕΓΩ” και το “ΕΜΕΙΣ”
Θα τους το θυμίζει η ίδια με τις επιδόσεις της και όλοι όσοι βλέπουμε τον αθλητισμό και τη ζωή γενικότερα χωρίς “γυαλιά” που γράφουν απάνω ένα θεόρατο αλλά αξιοθρήνητο “ΕΓΩ”. Το “εγώ” του καθενός μας, άλλωστε, είναι πολύ πιο σπουδαίο όταν περνάει μέσα από το “ΕΜΕΙΣ”. Δεν θα κουραστούμε, λοιπον, να τιμούμε και ν’ αναδεικνύουμε παιδιά που όχι μόνο διακρίνονται, αλλά δίνουν μαθήματα ήθους και χαρακτήρα…

Exit mobile version