Φταίει ο γάιδαρος και ξεπακιάσαμε στο ξύλο το σαμάρι…

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Ο… «κυκλώνας κορωνόϊος» συνεχίζει να μας στροβιλίζει με την ίδια ένταση από την περασμένη άνοιξη! Ούτε ξέρουμε τι γίνεται, ούτε ξέρουμε τι μας περιμένει. Κι επειδή πέραν όλων των άλλων η κόπωση απ’ ολη αυτή την ιστορία έχει χτυπήσει “κόκκινο”, ξεσπάμε όπου βρούμε!

Αντί δηλαδή να ουρλιάζουμε και να κάνουμε κάτι συντονισμένα για να γίνουν έστω και τώρα αυτά που δεν έγιναν στο σύστημα υγείας, πλακωνόμαστε μεταξύ μας! Αντί ν’ αναδεικνύουμε τις ευθύνες εκείνων που παίρνουν τις αποφάσεις για τη ζωή μας η οποία οδεύει προς ρημαδιό, αναζητούμε εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν!

Είναι πραγματικά αδιανόητο αλλά συμβαίνει! Εχουμε μέχρι και… αρνητές της πανδημίας! Που πιστεύουν ότι όλα είναι είναι ένα παγκόσμιο κόλπο! Μια συνωμοσία στην οποία παίρνουν μέρος όλοι εκτός απ’ αυτούς που, ως μεγάλα γατόνια που είναι, την έχουν ψιλιαστεί τη δουλειά από νωρίς!  Έχουμε εκείνους που περνάνε από γενεές δεκατέσσερις τους δημοσιογράφους (για τους τοπικούς μιλάω!) γιατί τολμάνε να αναφέρουν είδηση με πολλα κρούσματα!!!

Βέβαια με το βομβαρδισμό που τρώνε από τα κεντρικά κανάλια και τους “ρεπόρτερ – στάρ” κάθε μέρα, στην ανάπαυλα του… “μπιγκ μπράδερ” που να ξεθυμάνουν; Σ’ ο,τι κινείται δίπλα τους! Εντός του πεδίου βολής!

Το ότι η πολιτεία το μόνο που έκανε από την ώρα της εμφάνισης του ιού μέχρι την εμφάνιση του δεύτερου κύμματος (κατα πως το ονομάζουν οι ειδικοί) στο σύστημα της δημόσιας και δωρεάν υγείας, είναι ένα… μεγάλο τίποτα δεν είναι προβλημα γι’ αυτούς! Το πρόβλημα είναι γιατί αναφέρουν οι δημοσιογράφοι πολλά κρούσματα και τους χαλάνε τη διάθεση!

Δεν είναι πρόβλημα ότι το νοσοκομείο Καρδίτσας (που πλημμύρισε κιόλας στις 18 Σεπτεμβρίου) μοιάζει με υπαίθριο φαρμακείο στο… αλβανικό μέτωπο του ‘40! Δεν είναι πρόβλημα οτι η θωράκιση γενικώς των νοσοκομείων της χώρας, γίνεται με τις… ευχές και τα “βουντού” του Τσιόδρα και των λοιπών τηλε γιατρών! Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν ειδήσεις που αναφέρουν τις λέξεις “κορωνοϊός” και “κρούσματα”!!!

Δεν είναι πρόβλημα ότι εκατομμύρια του δημοσίου (δηλαδή δικά μας) αντί να πάνε για τη βελτίωση των συνθηκών στην υγεία, την πρόσληψη ικανού αριθμού γιατρών και νοσηλευτών, σε αίθουσες σχολείων όπου επικρατεί ο μέσος όρος Κεραμέως, πηγαίνουν σε παραφουσκωμένες τσέπες! Το πρόβλημα είναι οι καθημερινές ανακοινώσεις για την εξέλιξη της πανδημίας!

Ενώ δηλαδή μας φταίει ο γάιδαρος εμείς έχουμε ξεπακιάσει στο ξύλο το… σαμάρι! Μιλάμε για άμεση, καταλυτική και πάνω απ’ όλα εύστοχη αντίδραση! Ας το πάρουμε αλλιώς, γιατί οπως πάει η δουλειά και να θέλουμε μετά δεν θα προλαβαίνουμε…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Το ότι εκμεταλλεύονται κάποιοι όλη αυτή την κρίση με την πανδημία για να εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο και να ισοπεδώσουν ο,τι έχει απομείνει όρθιο, είναι μια άλλη κουβέντα. Η οποία όμως δεν αντιμετωπίζεται με “αρνήσεις” που θυμίζουν ταλιμπάν!

Οι κρίσεις!
Είναι γνωστό πως τις κρίσεις άλλοι τις δημιουργούν και άλλοι τις πληρώνουν! Το ίδιο συμβαίνει ήδη και στην πανδημία! Κάποιοι πεθαίνουν, κάποιοι εξαθλιώνονται, κάποιοι θησαυρίζουν! Ο,τι ακριβώς συμβαίνει στον πόλεμο είτε αυτός γίνεται με όπλα είτε με “οικονομικούς δείκτες”…

Οι συνθήκες
To έργο επαναλαμβάνεται ανα τακτά χρονικά διαστήματα με διάφορες παραλλαγές! Είναι κάτι περισσότερο από φανερό πως ζούμε ιδιαίτερες ημέρες! Οι συνθήκες γίνονται όλο και χειρότερες στην Ελλάδα από το 2009…

Τη “νύφη”
Δείτε όμως προσεκτικά ποιοι έχουν πληρώσει τη “νύφη” μέχρι τώρα και ποιοι θα συνεχίσουν να την πληρώνουν. Δείτε ποιοι είναι αυτοί που έχουν δει τις περιουσίες τους να μεγαλώνουν…. Δεν θέλει πολύ κόπο να βρείτε τα στοιχεία. Με μια περιήγηση σε σχετικές πηγές θα έλθουν όλα μπροστά σας!

Τιμές…
Ο,τι δηλαδή ακριβώς συμβαίνει και σ’ εναν πόλεμο με πραγματικά όπλα. Δεν χάνουν όλοι! Χάνουν οι πολλοί, αυτοί που γίνονται τροφή στα κανόνια, αυτοί που ρημάζονται τα σπίτια και οι ζωές τους, (“νικητές” και “ηττημένοι”) των συγκρούσεων και κερδίζουν οι λίγοι. Οι οποίοι μετά αποδίδουν… τιμές σε μπαλκόνια και σε εξέδρες παρελάσεων στους “ήρωες” που έπεσαν υπερ των… κερδών τους!!!

Νικάμε αδέλφια, νικάμε!

Αναδημοσιεύουμε από το “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” την… είδηση:
«Μέλισσες», μοντέλα, Μεγάλος Αδελφός και Voice στο μενού των ηλικιών 18 – 54 – Οι δέκα κορυφαίες σε αριθμούς εκπομπές και τα πρόσωπα που φαίνεται να προτιμούν οι νεότεροι τηλεθεατές»
Και η συντάκτρια του ρεπορτάζ συνεχίζει καταθέτοντας και βαρύνουσα προσωπική άποψη:
«Βλέπουμε πολλή τηλεόραση. Περισσότερη από τα προηγούμενα χρόνια και ευτυχώς έχουμε πολύ περισσότερες επιλογές. Οι «Αγριες Μέλισσες» είναι η σειρά που ψηφίζουν όλοι – και οι νεότεροι. Βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών, με το επεισόδιο. Ακολουθεί το ριάλιτι STAR «Greece’s Next Top Model», Στην τρίτη θέση το «Voice», το οποίο φέτος σπάει τα κοντέρ…»
Νικάμε αδέλφια, νικάμε…!!!

——————————————

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Μην έχουμε καμιά οριστική διακοπή τώρα που είμαστε πάλι δεύτεροι;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες»Κατά Ματθαίον (κγ’24)

Exit mobile version