Χειρότερο κι από το ξύλο η διαστρέβλωση της πραγματικότητας

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Ασύλληπτα πράγματα συμβαίνουν κι όσο πάει αναβαθμίζεται το… “έργο”! Γίνεται όλο και πιο ολοκληρωτικό το σενάριο! Πλέον μπορεί να περπατάς σε μια πλατεία και να σε πετσοκόψουν στο ξύλο τα στρατεύματα του Χρυσοχοϊδη! Να σου φορτώσουν τον μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη, να σε σύρουν στο δικαστήριο σαν εγκληματία και στο τέλος να κατηγορηθείς από τα… ‘έγκυρα δημοσιογραφικά φόρουμ” ότι έκανες και επίθεση σε ανυποψίαστους φυλήσυχους αστυνομικούς! Τους χτυπούσες δηλαδή με το κεφάλι στα γκλοπ!!!

Αυτά που έγιναν την Κυριακή το μεσημέρι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης στην Αθήνα, είναι ενδεικτικά για το που έχουμε φθάσει και πόσο κατρακυλάμε μέρα με τη μέρα! Μιλάμε για ξύλο και των γονέων! Τα βίντεο που έχουν τραβήξει πολίτες, είναι αποκαλυπτικά και κάνουν το γύρο όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά του κόσμου!
Δεν μιλάμε για διαδηλωτές (που πλέον έχουν χαρακτηριστεί… τρομοκράτες), που ξυλοκοπήθηκαν ανηλεώς αλλά για απλούς περιπατητές!!!

Προσέξτε τώρα: Να έχεις υποστεί τα πάνδεινα όλο αυτό το διάστημα. Να έχεις χάσει τη δουλειά σου, να κινδυνεύει η υγεία σου ανα πάσα στιγμή, να χάνεις ανθρώπους δίπλα σου, να σ’ εχουν ρημάξει (τη ρημαγμένη και από τα μνημόνια) τη ζωή με πρόφαση την πανδημία και στο τέλος εκεί που πας να πάρεις λίγο αέρα να καθαρίσει το θολωμένο κεφάλι σου να σε ξυλοφορτώνουν μεσούσης της πλατείας ξαπλωμένο και δεμένο και να σε κατηγορούν για… αντίσταση!!!

Να βγαίνει στη συνέχεια το βράδυ στο δελτίο “ειδήσεων” ο ατσαλάκωτος άνκορμαν και η απαστράπτουσα Gucci ανκοργούμαν που παριστάνουν τους δημοσιογράφους και να μεταφέρουν την “αλήθεια” στο κοινό: “30 άτομα επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών που έκαναν τη δουλειά τους”!!!

Χειρότερο κι απο το ξύλο είναι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας! Γι’ αυτό, όπως βλέπετε, τη δουλειά που θα πρεπε να κάνουν οι καλοταϊσμένοι (με δημόσιο χρήμα) “δημοσιογράφοι” της κεντρικής σκηνής, την κάνουν πλέον οι πολίτες με τα κινητά τους!!! Κι επειδή ακόμη δεν μπορούν να τους ελέγξουν απόλυτα στον απέραντο κόσμο του διαδικτύου (έρχεται κι αυτό σιγά σιγά αφού κατέβηκαν ήδη βίντεο που αποκάλυψαν την ξεφτίλα), μαθαίνουμε την αλήθεια!

Από τα βίντεο του απλού κόσμου αποκαταστάθηκε η αλήθεια προχθές! Αν δεν υπήρχαν αυτά, θα μπορούσε να λέει ο καθένας ό,τι του καπνίσει! Όπως άλλωστε το επιχείρησαν πριν αρχίσει το διαδίκτυο να πλημμυρίζει απο σκηνές που εξόργισαν τόσο πολύ που βγήκε όλη η Νέα Σμύρνη στο δρόμο!

Ο διασυρμός της δημοσιογραφίας από συγκεκριμένους που έχουν καταντήσει μπάτλερ της εξουσίας την οποία θα πρεπε να ελέγχουν, δεν έχει προηγούμενο! Με τις εξαιρέσεις να έχουν μάλιστα στοχοποιηθεί και να προπηλακίζονται!  Ούτε στις πιο σκοτεινές περιόδους της χώρας παρατηρούνταν αυτά τα φαινόμενα!

Όπως το γράψαμε στην εισαγωγή. Κατρακυλάμε όλο και πιο κάτω με ιλιγγιώδη ταχύτητα χωρίς να λειτουργούν τα φρένα…!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

H κατεύθυνση, λοιπόν, που έχει δοθεί είναι εμφανής εδώ και καιρό! Βαράτε στο ψαχνό! Προφανώς αυτά που έρχονται θα είναι ακόμη χειρότερα απ’ αυτά που ζούμε, οπότε η αγανάκτηση θα μεγαλώσει. Οπότε τι κάνουμε; Βαράμε στο ψαχνό και σκορπάμε τον τρόπο ώστε να καθίσουν όλοι σπίτι!

Αντίσκηνο
Κι αν δεν υπάρχει σπίτι γιατί έχει γκρεμιστεί από το σεισμό ή καταστραφεί από την πλημμύρα (τα άτιμα τα φυσικά φαινόμενα), σε… αντίσκηνο ή σε κοντέινερ! Η πολιτεία άλλωστε είναι… δίπλα στους πληγέντες (ακόμη και σ’ αυτούς που πλημμυρίζουν στον 3ο όροφο!) αρκεί να μη μιλάνε και να κάθονται στ’ αυγά τους!

Δύο άκρες!
Μόνο που η ιστορία δείχνει πως ο αυταρχισμός και η καταστολή συνήθως φέρνουν τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα (για κάποιους) αποτελέσματα. Διότι όπως το γράψαμε το ξύλο έχει δύο άκρες. Κι αν το πιάσει o εξαγριωμένος κόσμος που έχει καταποντιστεί κάποιοι θα ψάχνουν λαγούμι και τρύπα να κρυφτούν!!!

Τους έβαλαν απέναντι στην κοινωνία

Kι εδώ πλέον τίθεται το ζήτημα και στους ίδιους τους κόλπους της αστυνομίας. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί που απεχθάνονται το ρόλο που τους έχουν αναθέσει. Τους χρησιμοποιούν απροκάλυπτα και με τρόπο πραγματικά απερίγραπτο εναντίον του κόσμου. Μιλάμε για παιδιά που έχουν περάσει στις πανελλήνιες εξετάσεις με άριστα και προσπαθούν να τους καταστήσουν “ρομπότ του μίσους” όπως οι τυποι που ξυλοκοπούσαν τον πεσμένο άνθρωπο στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή. Κι αν κάποιοι φαινεται να απολαμβάνουν αυτό το ρόλο (νοσταλγώντας ίσως άλλες εποχές), δεν σημαίνει ότι είναι όλοι το ίδιο. Κι επειδή εξ όσων γνωρίζουμε η λέξη “Δημοκρατία” δίπλα στο “Ελληνική” δεν έχει αφαιρεθεί, αυτοί που δεν συμφωνούν καλό θα είναι να αντιδράσουν και μάλιστα κατα τρόπο έντονο.Τους έβαλαν απέναντι στην κοινωνία!

Exit mobile version