Όρθιος μέσα στην κρίση ο ΑΣ Καρδίτσας!

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Αν υπάρχει ένας σύλλογος που μπορεί να χαρακτηριστεί υπόδειγμα λειτουργίας τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας (και όχι μόνο) αυτός, δίχως καμία δόση υπερβολής, είναι ο ΑΣ Καρδίτσας.

Εδώ και έξι αθλητικές περιόδους, αυτή παρέα που ξεκίνησε από τα τοπικά της ΕΣΚΑΘ, κατόρθωσε όχι απλά να σταθεροποιηθεί στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ και να πετύχει διακρίσεις που ουδέποτε ζήσαμε στο χώρο, αλλά ν’ αποτελέσει και πρότυπο οργάνωσης και διαχείρισης και εκτός των γραμμών του γηπέδου!

Η προσοχή των φιλάθλων, σε όλα τα αθλήματα, επικεντρώνεται συνήθως στα όσα συμβαίνουν με την αγωνιστική διαδρομή των ομάδων, πράγμα απολύτως λογικό. Ο φίλαθλος επιθυμεί να ζήσει τις συγκινήσεις που προσφέρει η δράση και να χαρεί επιτυχίες μέσα στο γήπεδο, εστιάζοντας εκεί την προσοχή του. Ωστόσο αυτή η διαδρομή, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα μπορεί να διασφαλιστεί ότι θα είναι σταθερή, ανοδική και πετυχημένη, μόνον αν συντρέξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις στον τρόπο διοίκησης.

Στον ΑΣΚ αυτές οι προϋποθέσεις υπήρξαν κι αυτό τεκμηριώνεται πολύ εύκολα από τα αποτελέσματα. Από το σημείο στο οποίο έχει φθάσει ο σύλλογος.
Ακόμη και τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά μιας τρομερής δίνης με την πανδημία του κορωνοϊού, ακόμη και σε καθεστώς πλήρους αδράνειας που έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων και πολλές ομάδες έχουν σκορπίσει, διατηρεί την αυτοτέλειά του και παραμένει όρθιος.

Κι όχι μόνον αυτό, αλλα είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες να κλείνει συμφωνίες για χορηγικά προγράμματα, να στηρίζει το αγωνιστικό του τμήμα, να ενσωματώνονται κι άλλοι συμπολίτες στη διοίκησή του και να περιμένει την επόμενη ημέρα έτοιμος και οργανωμένος!

Κάποια στιγμή, είναι βέβαιο, πως η ζωή θα επανέλθει στους γνώριμους ρυθμούς και η ανάγκη αθλητικής έκφρασης θα εξακολουθήσει να είναι μεγάλη. Ο ΑΣΚ θα είναι έτοιμος όχι μόνο να διατηρήσει την υπόστασή του ως σύλλογος, αλλά ν’ ανεβάσει και ακόμη ψηλότερα τον πήχη!

Κι όλα αυτά γιατί κατάφερε να δημιξουργήσει τις βάσεις, αλλά ταυτόχρονα να διατηρεί αμείωτα το σφρίγος και το κίνητρο για τη διάκριση, καθώς και τις γνώσεις των ανθρώπων που τον τρέχουν για το αντικείμενο!

Επίσης, χαρακτηρίζεται από δύο σημαντικά στοιχεία που είναι δυσεύρετα στο χώρο του αθλητισμού που πέρα από τα καλά γεννά ταυτόχρονα τη ματαιοδοξία και την έπαρση:
Τη σοβαρότητα και το ρεαλισμό! Αυτά οδήγησαν στην ιστορική απόφαση να μην αποδεχθεί την πρόσκληση συμμετοχής στη basket league η οποία μπορεί να προκάλεσε απορίες, αλλά ήταν το απαύγασμα της αυτογνωσίας.

Αδιαφόρησε τότε η διοίκηση για απόψεις του στυλ “μα τι κανουν αυτοί δεν θέλουν να βγουν” και επικεντρώθηκε στη βιωσιμότητα της ομάδας! Το κατα πόσο αυτή η επιλογή ήταν η σωστή ή λανθασμένη, με βάση τις δυνατότητες, αλλά και τις απίθανες στρεβλώσεις που υπάρχουν στο περιβάλλον, φαίνεται ήδη!

Αν σήμερα ο ΑΣΚ συμμετείχε στη basket league, ακόμη κι αν κατόρθωνε να παραμείνει εκεί ξοδεύοντας τα μαλλιοκέφαλά του σε μετοχικά κεφάλαια, μεταγραφες και χίλια δυο, σήμερα θα βρισκόταν μεσούσης της πανδημίας χωρίς κόσμο, χωρίς αγωνιστική δράση και μπροστά σ’ ενα μεγάλο αδιέξοδο που θα δοκίμαζε όχι τις αντοχές, του αλλά την ίδια του την επιβίωση!

Η επόμενη μέρα όμως που θα ξημερώσει στο τέλος της καταιγίδας που βιώνουμε θα τον βρει οργανωμένο, συγκροτημένο, αποφασισμένο και με όλες τις προϋποθέσεις να κάνει ακόμη και μια πορεία με στόχο την απόλυτη υπέρβαση…

Exit mobile version