«Όχι» από την ΕΛΜΕ Καρδίτσας στη μετατροπή υφιστάμενων σχολείων σε πρότυπα και πειραματικά

ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην επιχειρούμενη μετατροπή υφιστάμενων σχολικών μονάδων σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής η ΕΛΜΕ Καρδίτσας.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καρδίτσας κ. Γιώργος Καραγιάννης, το υπουργείο προωθεί τη σύσταση πρότυπων και πειραματικών σχολείων σε κάθε Νομό και μάλιστα όχι με τη δημιουργία νέων δομών, αλλά με τη μετατροπή υφιστάμενων σχολικών μονάδων.

Έκανε λόγο για βεβιασμένες κινήσεις από το υπουργείο σε μια χρονιά με παραλείψεις και τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί και μαθητές. Η πρόθεση του υπουργείου, θα επιφέρει την κατηγοριοποίηση των σχολείων. Τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία αποτε- λούν συνεχώς αξιολογούμενες δομές στις οποίες οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν οργανική θέση, επωμίζονται επιπλέον γραφειοκρατικό φόρτο εργασίας και αξιολογούνται διαρκώς. Επίσης και η θέση των φοιτούντων μαθητών σε αυτές τις δομές κρίνεται επισφαλής.

Exit mobile version