Χρήματα και υπομονή απαιτούνται για να επανέλθει η Καρδίτσα στην κανονικότητα

Σνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού για την επόμενη ημέρα

160 εκ. ευρώ και χρονικό διάστημα τριών ετών απαιτούνται για να αποκατασταθούν πλήρως οι υποδομές του νομού Καρδίτσας που καταστράφηκαν από τον “Ιανό”. Η περιφέρεια Θεσσαλίας από την πρώτη ημέρα μετά την πλημμύρα κινητοποιήθηκε στο μέγιστο βαθμό και κατάφερε μέσα σε ένα μήνα να αποκαταστήσει την προσβασιμότητα στο σύνολο του οδικού δικτύου. Ωστόσο οι παρεμβάσεις αυτές έχουν προφανώς προσωρινό χαρακτήρα καθώς απαιτούνται μόνιμα έργα για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών. Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων αλλά και για την επανέναρξη της οικονομίας της περιοχής Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Καρδίτσας διεκδικούν ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο θα αποτελέσει το μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή.

“Δεν παραδοθήκαμε στο φαινόμενο” τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός επισημαίνοντας τόσο την ένταση όσο και τη σπανιότητα του φαινομένου που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες ζημιές στην Καρδίτσα πλήττοντας τις υποδομές και την οικονομία της.

Ο κ. Αγοραστός στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πλαισιωμένος από τον Aντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιο, τον Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Καρδίτσας κ. Δημ. Κουτρομάνο αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλαν οι υπηρεσίες της περιφέρειας σε συνεργασία με τους δήμους και κάθε άλλο φορέα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε ο “Ιανός” και παρουσίασε τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα.

Aναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα

Exit mobile version