Άνω – κάτω η Γελάνθη για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

 

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 

Στον…. ύπνο έπιασε στην κυριολεξία τους κατοίκους της Γελάνθης, συνεργείο το οποίο προχώρησε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην κατεδάφιση του χώρου πολλαπλών χρήσεων για εκκλησιαστικές εκδηλώ- σεις, που είχε ανεγερθεί δίπλα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Την προηγούμενη Πέμπτη ύστερα από κινητοποίηση ενοριτών, είχε αποτραπεί η κατεδάφιση του κτιρίου. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη όμως και χθες, αφού η επιχείρηση κατεδάφισης έγινε στις 6 πρωί με την παρουσία μάλιστα ισχυρής αστυνομικής δύναμης, καταλαμβάνοντας εξαπίνης τους κατοίκους της Γελάν- θης.

Οι ενορίτες ξύπνησαν από τις φωνές συγχωριανών που μένουν κοντά στην εκκλησία και έκπληκτοι αντίκρισαν το μηχάνημα να προχωράει πριν ανατείλει ο ήλιος, στην κατεδάφιση του αίθουσας πολλαπλών χρήσεων που είχε κριθεί αυθαί- ρετη από την Υπηρεσία Δό- μησης.

Τις προηγούμενες ημέ- ρες μάλιστα είχαν επαφές με την Ιερά Μητρόπολη σε μια προσπάθεια να αποτρέ- ψουν τελικά το γκρέμισμα της αίθουσας μεγέθους 30 τετραγωνικών μέτρων, η οποία είχε ανεγερθεί δίπλα στον Ι. Ναό με σκοπό τη διε- ξαγωγή εκκλησιαστικών και μόνο εκδηλώσεων (μνημό- συνα, κατηχητικό σχολείο, θρησκευτικές ομιλίες κλπ).

Οι ενορίτες μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» εξέφρα- σαν τη δυσαρέσκεια και την πικρία τους, τονίζοντας ότι από το υστέρημα των συνταξιούχων κατοίκων του χωριού και δωρεές πραγμα- τοποιήθηκε η ανέγερση του συγκεκριμένου χώρου, ενώ εκείνο που ζητούσαν ήταν χρόνος και το «πράσινο φως» από την Ιερά Μητρό- πολη Θεσσαλιώτιδος για να προχωρήσουν στη νομιμοποίησή του.

Exit mobile version