Αντίστροφη μέτρηση για το συνέδριο για τις αστικές λαϊκές μουσικές

Το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας τα τρία τελευταία χρόνια επέλεξε να ερευνήσει και να προβάλει ένα σημαντικό κεφάλαιο, αυτό της αστικής λαϊκής μουσικής παράδοσης, σαν συνέχεια της μεγάλης και πολύχρονης ερευνητικής προσπάθειας, που αφορά στο δημοτικό τραγούδι.

Η γνωριμία με τις αστικές λαϊκές μουσικές ολοκληρώνεται φέτος με το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο, το οποίο διοργανώνει από κοινού με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων-Τμήμα Μουσικών Σπουδών και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας τον Δήμο Καρδίτσας και την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας. Το συνέδριο αρχίζει την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή και περιλαμβάνει πληθώρα εισηγήσεων που ρίχνουν φως στην αστική λαική μουσική από τα ελαφρά, τα σμυρναίικα, τα ρεμπέτικα, τα αρχοντορεμπέτικα τραγούδια μέχρι τα λαϊκά και τα σκυλάδικα.

Το πρωί της Τετάρτης, εκπρόσωποι των διοργανωτών παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και κάλεσαν τους Καρδιτσιώτες και ειδικά όσους ασχολούνται ή έχουν επαφή με τη μουσική να στηρίξουν και αυτή την εξαιρετική διοργάνωση.

Exit mobile version