Το είδαμε και αυτό μέσα σε όλα τα απίθανα…

Γιατρός που πήγαινε για εφημερία στο Νοσοκομείο της Βέροιας από τη Θεσσαλονίκη όπου κατοικεί, παρά το γεγονός ότι έδωσε τις σχετικές εξηγήσεις, δεν γλίτωσε το… πρόστιμο από την αστυνομία!

Μάλιστα πρόκειται για για τον γιατρό Αθηνόδωρο Παυλίδη που μαζί με άλλους 21 υγειονομικούς είχε ευχαριστήσει δημόσια πρόσφατα ο διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας για την προσφορά και τη στήριξή τους!

Το γεγονός κατήγγειλε και ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας που εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση:

«Ο Iατρικός Σύλλογος Ημαθίας έγινε αποδέκτης διαμαρτυρίας – καταγγελίας του μέλους του-ιατρού παθολόγου κ. Παυλίδη Αθηνόδωρου, σχετικά με επιβολή προστίμου σε βάρος του – για άσκοπη μετακίνηση – από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων.

Ο ιατρός είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και εργάζεται στο νοσοκομείο Βέροιας ως παθολόγος, στον τομέα δηλαδή που έχει αφιερωθεί «ψυχή τε και σώματι» στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Ο ιατρός την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 μετέβαινε στο νοσοκομείο, καθώς είχε εφημερία. Η επίδειξη της ιατρικής ταυτότητας και του προγράμματος εφημεριών του νοσοκομείου Βέροιας δεν ήταν αρκετά κατά τον έλεγχο από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων. Άλλωστε, εάν όντως ήταν άσκοπη μετακίνηση, δεν έπρεπε να του επιτραπεί η συνέχιση της διαδρομής (Ο ιατρός μετέβη στο νοσοκομείο Βέροιας και εφημέρευσε κανονικά).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας με λύπη του καταδικάζει την υπερβολική αυστηρότητα που επεδείχθη στην μετακίνηση του ιατρού μέλους του και μάλιστα σε εφημερία Κυριακής, όπου η παρουσία του ήταν «εκ των ων ουκ άνευ».

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που σχετίζονται με το περιστατικό να επιληφθούν, ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογες ατυχείς καταστάσεις. Ειδικά στον καιρό της πανδημίας, ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να παραμείνει όρθια η κοινωνία. Τα χειροκροτήματα στους «ήρωες» της πανδημίας πρέπει να έχουν και έμπρακτη εφαρμογή και να μην είναι μόνο λεκτικές ανακοινώσεις».

Mετά το σάλο που δημιουργήθηκε και την έκταση που πήρε το θέμα, η αστυνομία διέγραψε τελικά το πρόστιμο στον γιατρό.