Τουλάχιστονδεκατρείς άνθρωποισκοτώθηκαν σε δύο χωριστά συμβάντα στοΑφγανιστάν, στο ένα από τα οποία όλμος έπληξε γαμήλια γιορτή και στο δεύτεροεξερράγηβόμβατοποθετημένη στο πλάισιδηροτροχιών, ανακοίνωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.
Στην επαρχία Καπίσα (βορειοανατολικά),επτά άμαχοι σκοτώθηκανκαι άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν όλμος έπληξε χώρο όπου διεξαγόταν γαμήλια γιορτή, στην περιφέρεια Ταγκάμπ, ανέφεραν αξιωματούχοι.
Το συμβάν σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη εχθροπραξίες ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και αντάρτες των Ταλιμπάν στη –διεκδικούμενη– περιοχή. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορήθηκαν για το τραγικό επεισόδιο.
Στην επαρχία Χεράτ (δυτικά), έξι φρουροί σε τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου που συνδέει το Αφγανιστάν με το Ιράν σκοτώθηκαν όταν εξερράγη βόμβα στην περιφέρεια Γοριάν, σύμφωνα με τον Ουάχιντ Κατάλι, τον κυβερνήτη της επαρχίας. Ο οργανισμός σιδηροδρόμων του Αφγανιστάν επιβεβαίωσε το συμβάν.
Ηβίακλιμακώνεται στο Αφγανιστάν, την ώρα που οι δυνάμεις τωνΗΠΑ και του NATOσυνεχίζουν να αποσύρονται από τη χώρα.
Πηγή:cnn.gr














