Χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπλίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμου και παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και του προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Δεληγιάννη τελάστηεκ στις 12 το μεσημέρι ο αγιασμός στον 13ο Παιδικό σταθμό της Λάρισας (ΜΕΡΙΜΝΑ). Νωρίτερα έγινα αγιασμοί και στους υπόλοιπους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Μετά τους καθιερωμένους αγιασμούς οι γονείς είχαν  τη δυνατότητα να συνοδεύσουν τα παιδιά τους και κατόπιν να μιλήσουν με τις παιδαγωγούς, να ενημερωθούν για θέματα λειτουργίας των παιδικών σταθμών και να ξεναγηθούν στο χώρο όπου θα φιλοξενηθούν τα παιδιά τους, χωρίς την παραμονή των παιδιών για περαιτέρω φιλοξενία.

Την Παρασκευή 4/9/2020 τα παιδιά θα φιλοξενηθούν για τρεις (3) ώρες .

Από τη Δευτέρα 7/9/2020, θα ακολουθήσει πρόγραμμα προσαρμογής των νέων παιδιών, με παραμονή την πρώτη εβδομάδα για 3 ώρες, τη δεύτερη εβδομάδα για 4 ώρες, χωρίς να αποκλείεται η παραμονή τους για όλο το ωράριο μετά από επιθυμία των γονέων.

Αγιασμός στους παιδικούς σταθμούς της Λάρισας από το μητροπολίτη Λαρίσης

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας των παιδικών σταθμών είναι από τις 7 π.μ. – 4 μ.μ., με ώρα προσέλευσης από 7 π.μ. εως 9 π.μ. και ώρα αναχώρησης από 1:15 μ.μ. έως 4:00 μ.μ.

Σημειώνεται ότι φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας του Covid 19, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της αρμόδιας διεύθυνσης βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τον καθηγητή Χρ. Χατζηχριστοδούλου και τους παιδιάτρους των Παιδικών Σταθμών για την καλύτερο τρόπο λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Αγιασμός στους παιδικούς σταθμούς της Λάρισας από το μητροπολίτη Λαρίσης

Τι θα πρέπει να προσέχουν οι γονείς:

Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών είναι προαιρετική
Η χρήση μάσκας για τους γονείς κατά την προσέλευση και την αποχώρηση από τους Παιδικούς Σταθμούς είναι υποχρεωτική
Παιδιά με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (πυρετός, βήχας) ή και γαστρεντερικού (π.χ. διάρροιες, έμετοι) θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι και οι γονείς να ενημερώνουν τον Παιδικό Σταθμό
Εφόσον κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα, η επιστροφή στο σχολείο θα γίνεται σύμφωνα με τη κρίση του θεράποντος ιατρού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Κρατήστε τους κανόνες ατομικής υγιεινής και στο σπίτι , όπως καλό πλύσιμο χεριών για 20 δευτερόλεπτα με σαπούνι και νερό, φτέρνισμα στον αγκώνα, τηρώντας τις αποστάσεις.
Προγραμματίστε εμβολιασμούς που έχουν καθυστερήσει.

Επίσης, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, όσοι γονείς για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να υποβάλλουν αίτηση για τη φιλοξενία του ή των παιδιών τους σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό μπορούν να καταθέσουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον παιδικό σταθμό που επιθυμούν , ενώ οι ενστάσεις θα κατατίθενται στη Διευθύντρια της Δ/νσης Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων κα Μπαξεβάνου Σταυρούλα.