Αναγκαστική καταστροφή 100 δόσεων εμβολίων στο Κ.Υ. Καρδίτσας

ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ

Αναγκαστική καταστροφή 100 δόσεων εμβολίων έγινε στο Κέντρο Υγείας Καρδίτσας στις 24 Μάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα το πρωί.

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, το πρόβλημα προκλήθηκε επειδή η συσκευασία των φιαλιδίων ήρθε σε επαφή με τα τοιχώματα του ψυγείου και πάγωσαν και συνεχίζει τονίζοντας οτι από την πρώτη στιγμή, πριν από την έναρξη των εμβολιασμών, είχε επισημάνει τις ελλείψεις σε εξοπλισμό. Επισημαίνει ότι «το υπουργείο Υγείας μας προμήθευσε αρχικά με ψυγείο για την αποθήκευση των εμβολίων, το οποίο είναι ακατάλληλο. Από την πρώτη στιγμή δεν λειτούργησε σωστά με αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνονται οι επιθυμητές θερμοκρασίες βάσει των οδηγιών της εταιρείας του εμβολίου».

Το Σωματείο Εργαζομένων απαιτεί τη χορήγηση ψυγείου φαρμάκων για την ασφαλή αποθήκευση και χορήγηση των εμβολίων στους πολίτες, τονίζοντας πως «την ώρα που παγκοσμίως υπάρχει έλλειψη εμβολίων, είναι απαράδεκτο να καταστρέφονται εμβόλια λόγω της έλλειψης κατάλληλου ψυγείου συντήρησης φαρμάκων και εμβολίων. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση, το υπουργείο και την ΥΠΕ».

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα